Phukets stränder del 2

Vi går här igenom tre andra stränder påPhuket som alla är lite olika och har sin individuella charm – vilken är din favorit?

 

Del 1 av vår strandgenomgång hittar du här!

Freedom beach

Freedom beach är en klassiker när det gäller strandutflykter på Phuket, belägen vid en bukt mellan Patong och Karon har den nästan bara gått att nå via sjövägen med hjälp av en chartrad båt tidigare, men nu finns det möjlighet att åka hit med en off-road buggy istället.

Väl här möts man av en näst intill öde strand – en rejäl förändring jämfört med tidigare år då flera hundra sol och bad dyrkare flockades här varje dag.

Kamala beach

Kamala beach är lite annorlunda jämfört ned andra turiststräder, här finns det mer av långtidsboenden och en riktig liten thailändsk by med skola och allt.

Stranden? Den är långgrund, glest befolkad och drygt 2 kilometer mellan ändarna. Nattlivet är begränsat – iallafall om man jämför med Patong Beach ett par kullar bort men det finns ju ändå lite att göra här kvällstid i form av bra fisk och skaldjurs restauranger samt en del lite lugnare barer.

 

Perfekt för barnfamiljer och de som vill bo på Phuket under en längre tid och njuta av lugn och ro.

Surin beach

Hat Surin eller Surin Beach ligger ytterligare en bit norrut längs med väg 4030 och var för 25-30 år sedan en “gömd” strand med finkornig vit sand och ett härligt turkost vatten så lockade stranden backpackers och surfare. Sen tillkom det lyxiga Laguna området vid Bang Tao beach precis norr om Surin beach och det drog med sig en utveckling av lyxigare resorter oc lite mer finare restauranger och barer till området.

 

Men Surin beach har lyckats behålla en del av sin backpacker profil, det finns gott om matvagnar i skuggan av trädkanten som serverar thailändska delikatesser, enkel thaimassage och strandstolar med vintage stuk.

 

#amazingthainess