Phukets stränder

En stor fördel med en turist-ö som Phuket är att det finns massor med olika stränder att besöka och njuta av beroende på vad man är intresserad av för strandliv. Allt från party stränder till familjestränder och egna små vikar där man får vara själv på stranden

 

Vi besökte ett par olika ständer under juli månad 2021 och här har ni lite mer på benen om dem.

Patong Beach

 

Det här har ju länge varit stranden för partyfolket, bor man i Patong så är ofta festlivet in viktig del i semestern.

Nu under pandemin har nattlivet nästan stannat av helt och hållet men det finns fortfarande gott om restauranger och barer som är öppna, främst längs med Beach road.

 

På själva stranden är det lugnt och skönt och i skuggan av palmerna intill vägen står matvagnarna med thailändska delikatesser på rad och någon brist på dricka eller en skön thaimassage finns det inte.

Kata Noi Beach

 

Stranden vid vägens ände.

Vid Kata Noi, Noi för lilla, stranden ligger här i huvudsak två hotell Katathani och The Shore och efter det slutar vägen.

Det betyder att här är lugnt och stilla och avsaknaden av genomfartstrafik gör att man vågar korsa gatan utan att se sig extra noga om.

Både Katathani och The Shore är SHA+ certifierade hotell och är öppna, det gör att de små thairestaurangerna, Family Mart butiken, skräddaren och de tre massage/beauty salon kan ha öppet.

 

Det blåste rätt mycket under vårt besök men stranden städades varje dag och när det inte var rekommendabelt att bada kunde man ju alltid koppla va i hotellens pooler.

Man behöver egentligen inte lämna Kata Noi under hela semestern – allt man behöver finns här.

Banana Beach

 

Eller Hat Hin Kluay som den heter på thai. Åk längs väg 4018 norrut, passera lyxhotellet Trisara och spana efter den lilla oansenliga skylten Banana Beach på vänstersidan. Ta dig ner längs med stigen från vägen och snart är du framme vid en av Phukets många “hemligheter” nämligen Banana Beach.

 

Den är inte jättestor men här finns en liten restaurang och bar som bemannades av Wan och Miew och de kunde även tillhandahålla massage om man så önskade. Till och med en liten toalett finns här.

Banana Beach -This Way!

Detta är en strand som söker något lugnt, stillsamt och eget på Phuket, under de två timmar vi var där var vi de enda gästerna. På helgenb brukar där vara mer folk enligt både Wan och Miew.

 

Men vill du ha en strand för dig själv är det hit du ska åka!

Del 2 av Phukets stränder publiceras nästa månad

 

#amazingthainess