Äntligen dags att mötas igen

Konferenser, utställningar, kick-offs, möten…

 

Du vet allt det där som försvann i samband den globala pandemin slog sina klor i världen och ersattes av tråkiga Zoom och Teams möten framför en skärm i hemmet.

 

Men nu börjar ljuset i tunneln skönjas. ATF, Asean Tourism Forum, kommer att hållas “off-line” eller på vanligt vis med möten ansikte mot ansikte mellan den 16-22 januari 2022 i den Kambodjanska strand destinationen Sihanoukville.

Ingenting är ju på någotvis hugget i sten nuförtiden, det som gäller idag kan vara helt annorlunda imorgon. ATF i Kambodja skulle egentligen gått av stapeln i landets huvudstad Phnom Penh den 17-23 Januari 2021 men det ställdes in med kort varsel.

Kambodja har till största delen varit stängt för utländska turister under pandemin och man genomför just nu en intensiv kampanj för att vaccinera så många som möjligt och hoppas nå flockimmunitet till slutet av 2021.

 

Vad som kommer att gälla när det kommer till inreserestriktioner i Januari 2022 kan vi bara gissa, Sveriges UD avråder för närvarande från resor till Kambodja på grund av Covid smittspridningen.

 

Men det är en avrådan och inte ett förbud, bland annat Gouda har en försäkring som täcker dina försäkringsbehov både mot egendom och sjukdom ifall du planerar en resa till Kambodja – trots avrådan från UD.

 

Flyga till Kambodja kan vara lite lurigt just nu då det är svårt – omöjligt?- att byta flyg på Bangkoks internationella flygplats. Qatar Airways flyger dock fortfarande till Phnom Penh via Saigon med bra anslutningar från Sverige.

 

När det gäller hotell är många stängda men de som är öppna och bokningsbara hittar du på den här sidan.

 

Det är just idag 5 månader till eventet invigs och mycket kan och lär hända längs med vägen men om allt går som det är tänkt möts resebranschen för första gången  ansikte mot ansikte i Sihanoukville under januari 2022.

 

#atfcambodia