Bangkoks gröna lunga

Floden Chao Phraya skär sig vindlande fram genom Bangkok för att till slut nå ut till havet i den thailändska golfen. På sin väg söderut gör den många krumbukter och en av de sista och mest intressanta gör den vid en halvö som bland annat innehåller Sri Nakhon Khuean Khan park och botaniska trädgård. – en grön oas mitt i Bangkok!

Mitt inne i Bangkok
Cykel är ett bra sätt att ta sig runt med
Finns mycket att se och göra här
Wat Pa Ket
Halvön genomkorsas av vattenvägar
Frukt och grönt finns det givetvis att köpa här
Även thaimat finns här att tillgå
Föregående bild
Nästa bild

Beläget i Tambon Bang Krachao på den lilla halvön som också kallas Phra Pradaeng och ligger om vi ska vara riktigt nogräknade i Samut Prakan och inte i Bangkok. Men det har mest akademisk betydelse.

Målet med denna park och botaniska trädgård var att erbjuda invånarna i Bangkokområdet en central källa för frisk luft och rekreation utomhus.

Det är inte en planterad park med välansade gräsmattor och träd i raka filer utan ett naturligt skogsområde mitt i storstaden.

Här har man valt att behålla det naturliga eko-systemet och inte introducerat några främmande växter eller djur.

Det är verkligen en härligt grön oas mitt i Bangkok och det känns lite surrealistiskt att blicka ut på andra sidan floden där man ser hur storstaden tornar upp sig.

På halvön finns även Bang Nam Pheung floating market som är lite mindre än Damnoen Saduak floating market men den känns faktiskt mer genuin och inte fullproppad med turister. Kanske för att det är lite bökigare att komma hit med en stor utflyktsbuss?

Man kan också besöka templet Ban Thup Samunphrai här på halvön.

Det är ganska enkelt att ta sig hit, från Sukhumvit tar man Skytrain till Bang Na stationen, en Songthaew eller taxi till piren Wat Bang Na Nok och betalar 4 baht för resan över till andra sidan.

Väl över kan man välja att hyra en cykel eller åka med en moppetaxi, tuk-tuk eller Songthaew dit man vill åka.

Marknaden håller öppet mellan 08-14 på helgerna men halvön kan givetvis besökas under alla veckans dagar.