Trekamp till Bangkok

Nu när Etihad lanserat sina flygningar mellan Köpenhamn och Bangkok kan det vara intressant att jämföra  de tre stora mellanöstern bolagen med varandra, pris, restid och valuta för pengarna.

Etihad har ännu inte dagliga avgångar som både Qatar Airways och Emirates har så därför har vi valt de datum som Etihad flyger på för att jämförelsen ska bli rättvis.

Datumen vi valt är den 2 februari för resan till Bangkok och den 29 februari 2024 för resan hem till Köpenhamn.

Vi har sökt priser på respektive flygbolags egen hemsida samt att vi jämför samma biljett med boknings siten Momondo. Priset är för en vuxen med ett incheckat bagare och ett handbagage.

Priserna kollades av via respektive företags egna hemsida och Momondo ställd på Danmark och i de fall som SEK inte kunnat väljas har priset omvandlats till SEK från DKK via en växelkursapp som  heter Currency Exchange

Emirates biljetten kostar 12 777 SEK via Momondo, då ingår 1 incheckad väska och 1 kolli handbagage. Restiden till Thailand är 21,45 och på vägen tillbaka 15,20.

Betalar man 14 395 SEK för biljetten så kapar men restiden till Thailand ner till 15,45.

På Emirates egen sida blir priset 13 295 SEK för det första alternativet och 14 868 SEK för det andra alternativet.

Qatar Airways vill hos Momondo ha 13 330 SEK för biljetten och restiden är 15,15 på vägen till Thailand och 17,00 på vägen tillbaka. Men noteras bör att den biljetten är bokad i 2 olika klasser, på nervägen får du check in 25 kilo medan du får ha med dig 30 kilo på vägen tillbaka.

Samma biljett bokad genom Qatar Airways egen sida kostar 14 272 SEK. 

Hos nykomlingen Etihad kostar biljetten 13 831 SEK och har de snabbaste totala flygtiderna med 15,15 på resan till Bangkok och 15,25 på resan tillbaka.

Väljer du att boka biljetten direkt på Etihads hemsida kostar den 15 420 SEK

Från och med årsskiftet har Etihad skrivit ett avtal med SAS om matartrafik mellan bland annat Stockholm och Köpenhamn och det kan påverka priserna – upp eller ner är svårt att sia om nu då priserna ännu inte är sökbara. 

Alla tre bolagen stoltserar med höga rankingpoäng  i Skytrax och flyger med mycket moderna flygplan – vilket är bra för miljön och komforten.

Värt att nämna är att alla tre bolagen också flyger till Phuket via sin respektive hubbar i Doha, Dubai och Abu Dhabi. Bra för dem som vill direkt till beachen!

Men vad kostar den billigaste biljetten på dessa datum då?

Flyger man med Air India via New Dehli och Mumbai på vägen till Bangkok och via New Dehli på tillbaka vägen klara man sig undan med 9 595 SEK men den totala restiden ökar till 29 timmar ner till Bangkok och 27,20 på väg tillbaka.Prisexemplet är via Momondo.

Generellt kan man säga att det lönar sig att boka via en agent som Momondo men blir det något strul och man vill/behöver göra ändringar så kan det vara värt att överväga att boka direkt med flygbolagen.

#MeaningfulTravel

#AmazingThailand

#AmazingThainess

#Thailand

#DestinationAsien

#InaRelationshipwithThailand