Jodd Fairs – en annorlunda marknad

På kvällstid i Bangkok så möts och umgås lokalbefolkningen, ex-pats och turister gärna på en av de många olika nattmarknaderna som finns i staden.

En av dessa är Jodd Fairs belägen på en obebyggd tomt i korsningen mellan gatorna Rama 9 och Ratchada. Man tar sig enklast hit med tunnelbanan och kliver av på stationen Phra Ram 9 och på baksidan av det gigantiska köpcentret Central Rama 9 finner man marknaden med sina 700 olika stånd.

Här finns det mesta att köpa i form av kläder och mode – både nytt och begagnat – frukt och grönt, nypressade juicer, craft beer, väskor och design, klockor och egendesignade mobilskal, du kan även få en karikatyr gjord på dig själv här!

Men huvudsaken här – som det är på de flesta marknader i thailand är maten – en stor del av ytan tas upp av olika restauranger och många av de lokala specialiteterna från thailands olika provinser står att finna här.

 

Marknaden är öppen mellan 16–24 varje dag och runt 19-tiden fylls den med folk från de olika kontoren, condominiums och arbetsplatserna runtomkring för lite after work, mat och shopping innan det är dags att dra vidare.

Hela stället har en skön och avslappnad stämning, rent och prydligt och fullt med trevliga människor – sätt upp ett besök på Jodd Fairs på din nästa ”måste” lista i Bangkok.

Öppet 16-24
Rent och snyggt
Begagnade sneakers
100 bahts butik
Lite bling bling
Kanske en julväst?
Urmakaren på plats
Designa ditt eget mobilskal
Det finns en del öl att välja på
Karikatyrer för 100 baht
Föregående bild
Nästa bild