Bangkok Live!

Vi skickade ut vår expert på Bangkoks pulserande nattliv för att se vad som är på gång på live musik scenen i denna ständigt föränderliga stad efter att pandemi restriktionerna avskaffats – detta är vad han kom hem med!

Bangkok Live

Bangkok musikscen är stor och ständigt föränderlig. Coverband dyker upp i varje kvarter. En del kör internationell musik, andra river av thaipop, andra kör både och.

Här kommer några personliga favoritställen för den som vill se och uppleva lite jazz, blues och lationmusik i Bangkok. Det finns fler ställen så klart, och förhoppningen är att uppdatera listan med jämna mellanrum 

La Rumba Cafe – JJ-26 – en fräsch nykomling

Att besöka Chatuchak Weekend Market är alltid trevligt och har varit ett givet stopp för turister sedan många år för lite ”sista-minuten-shopping” innan man sätter sig på planet hem. Det är världens största marknad med runt 15 000 stånd som säljer allt möjligt. Mer om shoppingen nån annan gång. Jag hänger gärna här för att bara chilla lite: Ta en fotmassage, äta lite spännande gatumat, ta en öl. Ett stopp sedan länge har varit populära Viva 8, som är ett trevligt ställe att avrunda på med en öl och lyssna till olika dj’s.

Sedan början av 2023 har de dock hård konkurrens av La Rumba JJ-26, som kör latinomusik från lunch fram till solnedgången. Wow, vilken härlig stämning det är på det lilla haket i sektion 26. Härliga latinoband varvas med dj’s, och här hänger jag gärna en hel söndagseftermiddag för att avsluta en Bangkokhelg.  

 

Länk till hemsidan.

Saxophone – en bangkokinstitution

Under måndagskvällar är det lugnt på stan i Bangkok precis som i många andra storstäder i världen över. Thailands huvudstad återhämtar sig efter helgens ståhej, men det finns ett ställe som fylls upp ordentligt måndag efter måndag – musikpuben Saxophone Pub & Restaurant vid Victory Monument. Detta är institution sedan 1987 och det är lätt att förstå varför.

Vid midnatt kliver en av Thailands mest kända saxofonister, Koh Mr. Saxman, upp på scenen. Han och övriga i bandet är riktigt bra och stämningen är alltid hög bland publiken som är blandad med mest thailändare men musikälskare från hela världen hittar hit.

Varje kväll spelar tre band från 19.30 och framåt. Det är mest jazz och blues som spelas här, men kollar man in bandlistan så ser man att det är bredare än så med latino, swing och reggae i en typisk Bangkokblandning. Här serveras bra mat och dryck till vettiga storstadspriser.

 

Länk till hemsidan

Buddha & Pals – En trevlig nykomling

Flera klassiska jazzhak och musikpubar har försvunnit de senaste åren i Bangkok. Samtidigt har det dykt upp nya trevliga ställen som fyllt tomrummen. En av mina jazzfavoriter de senaste åren är Buddha & Pals, som ligger lite off från övrigt nattliv i Bangkok, men det behöver inte vara någon nackdel tycker jag.

Buddha & Pals ligger i en rad med shophouses, som kallas Kanvela House, som under 80 år tillverkade en mycket populär sportmassageolja. Efter att lokalerna stått tomma i ett antal år tog de nya ägarna två år på sig att renovera upp byggnaderna. Stället är smakfullt inrett och den trevliga personalen serverar god dryck med smaskiga tilltugg. Bra livemusik erbjuds flera gånger i veckan oftast med fri entré. Fokus ligger på jazz men även bluesband spelar här och alla gånger jag varit där har det varit bra atmosfär och trevlig stämning.

Under dagen fungerar Buddha & Pals som ett kafé, som serverar signaturkaffe, hembakade kakor och enkla måltider. När solen går ner ändrar Buddha & Pals inriktning. Bartendrar blandar smaskiga drinkar och livejazzen drar igång. Skön lugn sansad atmosfär med trevliga snacks, gör Buddha & Pals till en favorit.

 

Länk till hemsidan

Dumbo – hipsterhäng på taket

Mellan BTS-stationerna Saphan Kwai och Ari ligger ett halvdussin lågt belägna takbarer som alla lockar till lite häng både som en aw under veckan eller förfest på helgen. Min klara favorit i området är Dumbo, som kör jazz på takterassen flera gånger i veckan. Kolla deras facebook för uppdateringar. 

Dumbo är beläget i en sliten i stort sett övergiven sexvåningsbyggnad. Det finns ingen hiss men den vertikala vandringen är värd belöningen som väntar på toppen!

Dumbo är ett bra ställe att njuta av drinkar, mat, musik och lite utsikt över staden med skytraintågen som mullrar förbi bara några meter bort. Fantastisk atmosfär, bra jazzmusik, plus snacks och öl till ok priser gör att jag kommer tillbaka så ofta som möjligt.

 

Länk till hemsidan

Flamenco – Latinodrag

Flamenco öppnade för några år sedan på nionde våningen inne i shoppingcentret Emquartier, och blev en hit direkt för de som gillar latinomusik, men även swing och jazz. Det har sedan dess varit fullt drag med banden och dj’s speciellt på latinokvällarna. Flamenco har stilig inredning i den luftiga lokalen och servicenivån är hög.

Flamenco har ändrat lite inriktning mot hip-hop och annan musik senare på kvällen, men flera kvällar i veckan börjas med latinobandet Siam Cubano vilket ger en bra start på kvällen enligt mig.

 

Länk till hemsidan

Text, foto, video ©Dennis Thern