Ett rosa hav

Han Khumpawhapi, eller  Pink Lotus Lake är en sevärdhet cirka 45 minuters färd från Udon thani i thailand.

Sjön räknas som en av världens 15 märkligaste sjöar tillsammans med bland andra Döda havet enligt CNN traveller.

Man glider ut i ett veritabelt rosa hav fullt av vackra vattenliljor när man besöker Nong Han lake utanför Udon Thani i nordöstra thailand.  Sjön börjar blomma i slutet av oktober och vara fram till mars månad i normala fall.

Man kan ta sig hit från både Udon Thani och Khon Kaen som har direkta flygförbindelser med Phuket och andra semesterorter i södra Thailand. Vill man så kan man även åka tåg hit, då hoppar man av vid stationen Khumpawhapi varifrån det är ungefär 20 minuters färd till sjön.

Vackra vattenliljor
En stillsam
rundtur med båt kostar 100 baht
Ett rosa hav
En magisk känsla att glida runt i
Föregående bild
Nästa bild

Bästa tiden att besöka sjön är på förmiddagen innan det blivit för varmt, en 45 minuters båttur runt sjön kostar 100 baht och det finns som vanligt vid thailändska turistmål gott om ställen att äta på runt sjön.

Här finns en lekpark för barnen, några caféer och en hoppborg för barnen att springa av sig i.

Besöker man sjön under en helg så passerar man genom flera byar där den lokala helgmarknaden pågår – läge att fynda?

I närheten av Udon thani finns också den naturhistoriska parken Phu Phra Bat som också är väl värd ett besök plus att det naturligtvis finns en uppsjö med tempel att besöka.

Issan är ett samlingsnamn på thailands nordöstra provinser.  Det är mycket folkrika provinser och är centrum för produktionen av främst ris i thailand men även andra jordbruksprodukter. 

Många ur personalen du träffar på hotellen och turistorterna i thailand kommer från issan och jobbar ofta väldigt långt ifrån sin familj och det som de kallar sitt hem. Strävsamma, älskvärda och arbetsamma människor helt enkelt.

Men i takt med att infrastrukturen blir bättre i thailand så etableras mer och mer arbetstillfällen i Issan och framöver så kanske folket här inte behöver jobba i andra ändan av landet?

Hur som helst är Issan värd ett besök redan idag, för maten, kulturen och människornas skull, så varför inte börja med ett besök på den rosa sjön?