Hög standard

Vad fan är hög standard? Undrade en gång Peps Persson. Bra fråga och även om låten i sig var en känga åt konsumtionssamhället och materialismen så kvarstår frågan.

Hua Hin har oftast beskyllts för att vara en sömning liten pensionärstillflykt för de som söker lagom.

Lagom är ett typiskt svenskt uttryck, inte för fint och inte för simpelt. Hua Hin har dock många fördelar som ofta överses när man ska välja semesterdestination, centrum är väldigt kompakt och även om nattlivet inte kan jämföras med många andra turistdestinationer i Thailand så finns det ett hyfsat nattliv koncentrerat i gatorna runt Soi Bintabaht.

Det finns även goda möjligheter att spela golf här på lite olika ställen men framförallt på den svenskägda Black Mountain 27 håls golfbanan strax utanför staden. – Hög Standard!

Hua Hin har ju sin berömda järnvägsstation i någon sorts färgglatt pepparkakshus form och att ta sig hit med järnväg är något som rekommenderas starkt, dels för miljöns skull men även för priset och framför allt för på tåget får man möjlighet att interagera med den vanliga thailändare. Det tar dock längre tid att ta sig hit med tåget än med buss och taxi men på tåget får man möjlighet att komma in i semestertempot redan när konduktören flaggar för avgång.

Mat och dryck finns i alla prisnivåer från den enkla nudelvagnen längs med stranden på Soi 61 eller det lite flottare Primo Steakhouse längs med Naresdamri road. Plus att de flesta andra av världens kök finns representerade här. Det är kanske Hög Standard?

Mycket grönt
och en massa uppvuxna träd finns kvar som ger naturlig skugga
Poolen
är en naturlig samlingspunkt
Gröna gångar
gör att man nästan kan gå genom hela resorten i skugga
Föregående bild
Nästa bild

Trafiken är måttlig och lugn, man kan gå till fots till de flesta ställen här utan problem och prisnivån är förvånansvärt låg på det mesta. Det är kanske också en sorts Hög Standard?

Hua Hin har varit en tillflyktsort för den thailändska aristokratin sedan länge och här finns till följd av det många hotell och resorts i den övre priskategorin.

 

Till den kategorin sällar sig också The Standard på Naresdamri road, en nybyggd grön och eko-vänlig resort med direkt strandläge. Lite småskaligt men lyxigt på samma gång, en riktigt avkopplande miljö och ett plus är att allting fungerar som det ska och som du förväntar dig – det är kanske det som är Hög standard?

Som ett litet färgglatt pepparkakshus ligger stationen i Hua Hin