Takbarer att bara vara på

Det finns hundratals takbarer i Bangkok från högt till lågt, dyrt till billigt, lyxigt till enkelt, kända och okända. Här följer ett litet urval av Bangkoks alla takbarer.

Kom ihåg att många – inte alla – takbarer har en klädkod men även om den inte har det så är det alltid bra att vara propert klädd. 

De flesta öppnar runt 17-tiden på kvällen och det kan vara bra att boka ett bord innan om man vill garantera att man får en plats.

Tichuca

46 våningar up i den. “skruvade” T-one b yggnaden på Sukhumvit finns Tichuca som är en takbar med ett djungeltema – ett vackert och fascinerande “träd” av LED ljus lyser upp baren och innefolket intill. Det är här de unga och trendiga thaiarna hänger.

Hawaii tema så här går det bra med kortbyxor och hiskeligt färgade skjortor.

Skytrain station Thong Lor

LED trädet som lyser upp över baren ger Tichuca en speciell prägel

Octave

Högst upp på Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit ligger Octave  som utöver att servera utmärkt mat också har en korvvagn på taket! Kliver man upp för sista trappan har man en panoramautsikt över Bangkoks skyline. Intressanta drink kreationer finns att beställa i baren.

Skytrain station Thong Lor

Trok Si Lom

Det här är en anan typ av takbar, bara 6 trappor upp på Narahidwas Rajagarindra road i Silom området ligger Trok Si Lom. Ingen hiss och väldigt få västerlänningar men det är här som lokalbefolkningen hänger. Livemusik varje kväll utom på söndagar. då de har stängt. Thai-food och thai drycker dominerar, varför inte beställa in ett Sang-som set medan du lyssnar på thaimusiken?

Eller kan man ju sitta och titta ut över Skytrain trafiken utanför?

Skytrain station Chong Nonsi

Scarlett

37 våningar upp på hotellet Pullman G längs med Silom road ligger Scarlett – inte en takbar direkt utan mer som en balkong mot floden och solnedgången. Restaurangen som rekommenderas av Guide Michelin och är riktigt bra trots att man inte behöver pantsätta huset för att äta och dricka här.

Skytrain station Chong Nonsi

ABar

På Sukhumvit Soi 22 ligger ABar 38 våningar upp på Marriott Marquis hotel och det är en bar med lite mer loungekänsla än andra takbarer, sittgrupper, gröna växter, bar snacks och det största sortimentet av Gin ibland Bangkoks takbarer.

En skön mix av hotellgäster och lokala förmågor hittar man här.

Skytrain station Asok eller Phrom Pong

Det finns säkert ett hundratal olika takbarer i Bangkok området, ddet finns ju trots allt 463 byggnader över 100 meter i stan och fler blir de hela tiden.

Högst för tillfället iallafall är Magnolias Waterfront Residence med 318 meter och där finns det ingen takbar – ännu iallafall…