Ett reseapotek och medicininförsel

Magen är i uppror och du vet inte om det lokala apoteket begriper vad då frågar efter? Eller har du blivit myggbiten och letar efter en salva som lindrar. Hur som helst är det mycket som kan hända på en resa och att ha med sig ett litet reseapotek är alltid en god idé.

 Här får du lite tips på vad som bör ingå i den lilla medicinlådan, hur du packar och förvarar det samt använder det.

Denna artikel är ett samarbeta med Lloyds Apotek

Tryckutjämnande öronproppar för barn kan vara ett bra. sätt attt få barnen att klara långflygningar, finns även en variant för vuxna.

Blodcirkulationen är viktig under långflygningar och ett par stödstrumpor hjälper till med den biten. Visst ser man lite märklig ut om man byter till kortbyxor redan på Arlanda med knähöga strumpor på men din kropp kommer tacka dig.

Plåster som man kan ha i packningen, detta paket innehåller plåster i olika storlekar och former så att man är helgarderad.Såret tvättar man av med sådana här sårtvättsdukar så slipper man en massa vätskor i bagaget.

Huvudvärk kan man få och då är det bra med några Ipren eller om man föredrar Treo brustabletter 

Vätskebalansen är viktigt att kontrollera, i tropiskt klimat svettas man mer och svettas även bort en hel del salter och mineraler och annat som kroppen behöver så ett paket Resorb bör man ha med i packningen.

Det finns ofta ilskna myggor och andra små djur som älskar att bita på våra ljusa nordiska kroppar och jag har upptäckt att Mygga fungerar mot de flesta irriterande flygfän.

Finns inget myggmedel som är 100% och när väl de små rackarna hittat en lucka i skyddet slår de till. För att undvika klia på bettet brukar jag använda sådan här Gel för att lindra kliandet.

Solskydd bör man också ha med sig, börja med solskyddsfaktor 50 de första dagarna och sen gå ner till faktor 30.

Sen när man fått den där snygga brännan kan man skifta ner till solskyddsfaktor 15

Trots det skyddet är det bra med en rejäl tub after sun lotion

Jag har lite olika åkommor som kräver daglig medicinering och att hantera alla dessa piller kräver lite eftertanke och planering.

Jag använder mig av två pillerkassetter i olika färger så att jag har 14 dagar förberett. Medicin kan man plocka ut på apoteket hemma så att de täcker restiden om din doktor godkänner det annars finns det mesta att tillgå i Thailand.

Det kan ju vara lite skrymmande att ta med sig alla lådor med medicin och jag brukar göra så på medicin man får i kartor att jag plockar ur dem ur lådorna och lägger dem i en zip-lock påse sen river jag av kanten på den tomma lådan och stoppar ner i zip-lock påsen så att jag vet vilken medicin det är i påsen. Lätt annars att det blir många små runda vita tabletter…

Kom dock ihåg att allting kanske inte heter samma i Thailand som i Sverige och i motsats vad folk tror så kan inte all medicin köpas i Thailand utan recept.

Du kan skriva ut en receptlista från 1177 eller från ditt apotek och de mediciner som bär med sig restriktioner vid införsel till Thailand kan du hitta information om här.

Det går att resa länge trots att man har en del kroniska sjukdomar – bara man ser till att förbereda sig på bästa sätt.