Workation-på stranden

Nationalparken Mu Koh Chang består av 52 öar där Koh Chang är den största av dem och idag finns det 8 samhällen på ön och där tidigare jordbruk och fiske var den största sysselsättningen så är det numera turismen som anställer flest. Men det finns fortfarande många fiskare och jordbrukare kvar och mycket av maten som ställs fram på borden här är verkligen närproducerat – både från havet och marken runt om ön.

Koh Changs fördel kan man också säga är dess nackdel, det tar 5–6 timmar med buss från Bangkok, ön har ingen flygplats och den närmaste finns i Trat på fastlandet och den är det ganska dyrt att flyga till. Så veckoslutsturisterna väljer ofta andra och närmare alternativ.

Samma med charterturisterna, en 5–6 timmars bussresa från Bangkok är kanske inte det mest lockande efter en 11–12 timmars flygning. Men de som trots det gör resan till Koh Chang belönas med en oerhört vacker och väl fungerande destination. Prisnivån här är lägre än på många andra turist öar i Thailand och det känns som om man får mer valuta för sina pengar här både när det gäller boende, transporter och uteliv.

Aana resort&spa är ett riktigt tevligt hotell beläget vid Klong prao beach

Regnsäsongen varar från maj till slutet av oktober men det betyder inte att övriga månader är helt torra – det kan komma regndagar lite då och då. Mycket av turismen stänger ner under regnperioden men känslan när inte som om ön är fullpackad med folk som det kan göra på andra turist öar under högsäsongen.

Inspirerande
att sitta på balkongen i Thailand och jobba
Khao klug prik klua
lite seafood i Trat stil - smaskens!
Khao niaw ma muang
Mango och klibbigt ris med kokosmjölk - den bästa efterätten!
Stranden
ligger 5 minuter bort med båt från hotellet
Solnedgången
kan man avnjuta medan man avslutar arbetsdagen
Föregående bild
Nästa bild

Men jag kom ju hit för att jobba – workation – som ni vet. Efter några intensiva veckor i Bangkok bestämde jag mig för en vecka på Koh Chang. 

Det funkar bra att jobba från hotellet, poolen ja till och med från beachen. Hotellets wifi är bra men jag köpte för säkerhets skull ett sim-kort för data trafik innan jag lämnade Bangkok och stoppade i min Ipad. Hade jag inte behövt visar det sig, wifin är så pass stark att det går att streama TV från Sverige utan några problem men det kan vara bra att ha sim-kortet som back-up.

Har bara två videomöten inplanerade nästa vecka såp det kommer till att bli mer tid över för att utforska Koh Chang ur ett semester perspektiv också.

Ett perfekt ställe att chilla ner efter arbetsdagens slut.