Flykten från staden

Här är det!

 

Taxichauffören meddelar mig med ett triumferande tonfall att nu är vi minsann framme vid Four Seasons i Bangkok. Jag ser mig omkring och detta är inte Four Seasons utan All Seasons. Not same, same förklarar jag.

 

Vi kör vidare mot Charoen Krung road där Bangkoks nya Four Seasons är beläget, precis vid Chao Phraya floden. Det är inte konstigt att taxichauffören inte hittade, förutom skylten på muren vid ingången ät det inget som avslöjar att ett av Bangkoks absolut bästa hotell döljer sig innanför den lummiga uppfarten,

Att kunna se floden och den livsnerv den utgör i Bangkok från första parkett är en klar bonus

Med det nya Four Seasons hotellet i Bangkok har man försökt skapa en resort i storstaden – en flykt ifrån stades brus. Inte ens när man står vid huvudentrén anar man att man är i en mångmiljonstad – efter en lång väg upp kantad av träd och grönska så lämnar man storstaden bakom sig. Inga rum vetter ut mot staden utan alla är riktade mot antingen Chao Phraya floden eller mot någon av hotellets otaliga vattenspeglar.

 

Det tar inte lång tid efter att man anlänt innan man känner sig förflyttad till en annan värld – man har lyckats fly undan storstaden!

 

Som alla Four Seasons hotell erbjuder Four Seasons Riverside i Bangkok en äkta 5-stjärnig upplevelse, allting fungerar smidigt och sömlöst. Man börjar koppla av på riktigt redan när man står i lobbyn och det ständiga bruset från gatan utanför är borta.

I Bangkok och Thailand pågår sedan många år en kraftig foodie trend och massor med innovativa kockar söker sig hit för att med hjälp av finansiärer och hotellkedjor skapa unika måltidsupplevelser.

Four Seasons är inget undantag, här finns det tre olika restauranger att välja på, Brasserie Palmier som serverar franskt medelhavsinspirerat, Riva Del Fiume som serverar det moderna Italienska köket och Yu Ting Yuan som serverar det bästa från det Kantonesiska köket.

 

Yu Ting Yuan debuterade med att belönas med en Michelin stjärna i Guide Michelin thailands edition för 2022. En stark debut kan man säga.

 

Vi valde dock att låta Andrea Accordi som är kocken bakom Riva Del Fiume göra en avsmakningsmeny i åtta delar åt oss för en sen lunch och det var oerhört vällagat och fantastiskt preparerat åt oss vilken serverades oss på den skuggiga uteplatsen med Chao Phraya floden i fonden.

 

Vi avslutar en underbar måltid med en drink på BKK Social Club som nyligen utsågs till den 90 bästa baren i världen trots att man under 2021 bara kunnat hålla öppet under begränsad tid på grund av Pandemins effekter vilket ju är imponerande.

Baren har influerats av 1920-tals eran och drar även influenser från barer i Buenos Aires och har förutom drinkar av världsklass även ett respektabelt sortiment med cigarrer för den som känner för det.

 

Att kunna sjunka ner i läsfåtöljen vid poolen med en god bok i handen, en drink på bordet medan man puffar på ett kubanskt rökverk och samtidigt se solen sakta sänka sig över Chao Phraya floden i fonden är livskvalité på hög nivå…

Four Seasons har verkligen lyckats skapa det man siktade på, en resort mitt i en mångmiljonstad som Bangkok med utsökta mat och drinkupplevelser och toppat det med ett hotell i absolut världsklass – en härlig flykt från  bruset och stressen på gatorna utanför…