Vägen till Thailand genom Phuket Sandbox

Man kan lätt tro att vägen in till Thailand stängdes när man tillfälligt suspenderade möjligheten att komma in i Thailand via “Test&Go” systemet som varit i bruk sedan den 1 november.

Så är det inte, det är fortsatt fullt möjligt att komma in i Thailand utan att behöva sitta inlåst i någon karantän – man måste bara ta vägen över Phuket under 7 dagar. Vi förklara hur man gör med ansökan här!

 

Har du svårt att se bilderna kan du klicka på dem för att få upp dem i större format.

 

Kom ihåg, använd inte Hotmail eller Outlook adresser som e-post till svaren-de funkar dåligt. Man kan inte bifoga PDF filer heller, gör om dokumenten till JPEG eller PNG filer, går ganska lätt att göra i de flesta operativsystem. Vi har gjort våra tester via Apples Safari webbläsare och Googles Chrome och båda fungerar

 

Länklista och  FAQ finns längst ner i artiklen!

Startsidan på Thailand Pass ansökan, välj Non-thai national och Engelska. Kommer upp en sida med en massa text, klicka i rutan och klicka sen på Confirm

 

Startsidan finns också en funktion för att kunna granska processen men den återkommer vi till senare.

Välj det mittre alternativet “The Blue Zone Sandbox” och klicka på confirm.

Purpose of arrival

 

Här klickar du i Travel, Departure country/area klickar du i Sweden oavsett om du mellanlandar på någon flygplats längs vägen.Välj Phukets flygplats HKT i dropplisten och fyll i flightnummer på flighten som landar i Phuket, inte första flighten om du byter flyg längs med vägen

 

Datum när du landar i Phuket fyller du i och ett uppskattat datum när du lämnar Thailand.

 

Tryck Register och sen Confirm i rutan som kommer upp.

Fyll i din personliga information som födelsedata, nationalitet och yrke. Glöm inte att undvika Hotmail och Outlook e-post adresser till e-post rutan.

 

Välj passtyp, vanligast är “Ordinary passport” och skriv in passnumret. Bifoga en bild på informationssidan i passet.

 

Reser du som målsman för några barn under 18 år klickar du på “Add more” och lägger till deras uppgifter. När allt är klart klickar du på Next.

Vaccination

 

Här börjar det bli lite trixigt, fyll i typ och datum för din första vaccination. Bifoga sen det senaste beviset du fått från covidbevis.se. Ifall du fått 1,2 eller 3 vaccinationer spelar ingen roll det är alltid det senaste beviset som ska bifogas. Beviset kommer som en PDF fil och måste därför sparas om som en JPEG, JPG  eller PNG fil för att accepteras av systemet.

 

Klickar du sen i rutan Add QR code så kan du bifoga QR koden- endast QR koden – på vaccinbeviset för snabbare handläggning.

 

Det verkar dock vara lite av ett lotteri att lyckas med detta, klipp ut QR koden från PDF filen du får från Covidbevis.se spara den sedan som en högupplöst JPEG,JPG eller PNG fil och bifoga den.

Systemet talar om ifall koden accepteras, gör den inte det så kryssa av rutan för QR kod och gå vidare så får ansökan granskas manuellt istället.

Accomodation

 

Här ska du bland annat boka och betala de PCR tester som utförs vid landning på flygplatsen i Phuket och senare på speciella Swab centers. Låg nere för uppgradering när denna guide skrevs men bör vara igång snart.

Fyll i SHA Extra+, provinsen blir automatiskt Phuket och välj sedan vilket hotell du bokat. Minst 7 dagar måste bokas.

 

Vår uppfattning är att Agoda erbjuder det smidigaste sökandet och bokandet av dessa speciella paket som krävs. När du hittat och bokat  ditt hotell fyller du i bokningsbekräftelse numret du fått från Agoda. Bifoga bokningsbekräftelsen, glöm inte att göra om den till rätt format om det är en PDF fil.

 

Fyll i hemadress och nödkontaktnummer, klicka på next

Sidan för att boka och betala för PCR testerna på Phuket hittar du här, förhoppningsvis är den online nu.

Försäkring

 

De flesta, inte alla, svenska försäkringsbolag erbjuder rätt intyg för att kunna resa till Thailand, hos Länsförsäkringar verkar det variera mellan de olika Länsförsäkringsbolagen. Kolla med ditt eget.

 

Skriver inte ditt försäkringsbolag ut rätt intyg eller du tänkt stanna längre än 45 dagar så finns det två alternativ som funkar, dels Gouda som har ett fulltäckande reseskydd och fixar intygen till dig på ett par timmar bara. Sen finns det också det Malaysiskt ägda Luma som inte ger ett lika omfattande skydd som Gouda men är billigare framför allt vid längre vistelser.

 

Är du 70+ letar du upp din Gouda försäkring här.

När du fyllt i allt  kommer det upp en ruta som bekräftar att ansökan är mottagen med en sex-siffrig kod – skriv up den – för då kan du gå in på startsidan och kolla hur långt processen har kommit med hjälp av koden, ditt passnummer och e-pot adressen du angav vid ansökan.

 

3 till 7 dagar sägs det att ansökan tar att behandla, vissa får den beviljad efter bara några minuter medan vissa får vänta ännu fler dagar.

 

Börja inte maila och ringa förrän 7 dagar passerat, kontaktuppgifterna finns också på startsidan.

Flyg

Som reglerna är måste man flyga in direkt till Phuket, man kan alltså inte byta till en inrikesflygning till Phuket på Bangkoks flygplatser – eller på någon annan flygplats i Thailand.

Men från Sverige och skandinavien så flyger bland annat Qatar Airways, Singapore Airlines, Finnair, Thai Airways, Emirates, Turkish Airlines och några till in direkt till Phuket utan att du behöver byta i Bangkok.

Länklista!

 

Covidbevis

 

Covidbevis.se

 

ThailandPass ansökan till Phuket Sandbox

 

Thailand Pass

 

PCR test, bokning och betalning på Phuket

 

Thailand PSAS

 

Hotellboknings sidor som erbjuder rätt  sorts paket.

 

Agoda

 

Booking.com

 

Hotels.com

 

Försäkringsbolag

 

Gouda

 

Seniorförsäkring

 

Luma Thailand

 

Flygbolag

 

Qatar Airways

 

Singapore Airlines

FAQ

 

1:Ansökan måste göras i ett svep, se till att du har alla dokumenten klara innan du böjar mata in uppgifterna i Thailandpass systemet.

 

2: Du måste flyga direkt i till Phuket, inte byta någonstans inom landet oavsett vad din sökmotor för flygbiljetter på nätet visar. Följ länkana här ovan så blir de förhoppningsvis rätt.

 

3: Det måste vara ett RT-PCR test som tas 72 timmar INNAN avgång från Sverige till Thailand – alltså max 3 dygn innan första flighten lämnar Sverige.

 

4: De flesta hotell på Phuket som är SHA Extra+ erbjuder transfer till hotellet från flygplatsen – dock kan man ta speciella taxibilar från flygplatsen men det är krångligt och dyrt. Ta hotellets erbjudande om transport så funkar det smidigt.

 

5: Efter 7 dagar på Phuket under sandboxreglerna är man fri att åka någon annanstans i Thailand om man vill, de flesta flygbolag erbjuder biljetter där man kan resa intill Phuket men hem ifrån exempelvis Bangkok.