Kravlöst i Kambodja

När nästan alla länder i sydostasien kämpar med att utveckla lättbegripliga online system för att förhandsgranska turister innan ankomst så slår Kambodja till med att inte kräva någon som helst föranmälan – gäller alla inresande från och med 15 november oavsett om man kommer via flyg, på land eller från havet till Kambodja.

 

Helt kravlöst är det ju dock inte, de här kraven måste man uppfylla:

1: Fullt vaccinerad och 14 dagar sedan senaste sprutan. EU´s vaccinbevis som vi även har i Sverige bör fungera här.

2: Ett PCR test utfört med godkänt resultat max 72 timmar innan avfärd.

3: Man gör ett ATK test, Anti-gen test, vid ankomst till Kambodja och är det okej så är man fri att röra sig runt hela Kambodja utan krav på karantän, försäkring eller annat. Tar 15-20 minuter att få svar på testet.

 

Kambodja är kanske ett alternativ för den som skyr pappersprocessen till grannländerna?