Or Tor Kor Market i Bangkok

Or Tor Kor Market är en fantastisk plats att besöka när du är i Bangkok. Den är mycket välkänd marknad för frukt, grönsaker och andra matprodukter. Den ligger nära överpopulära Jatujak (eller chatuchak) weekend market, så den är lätt att ta sig till.

 

Det är värt att påpeka att Or Tor Kor inte är i närheten av att vara den största eller nyaste marknaden i Bangkok, men på marknaden hittar du en grymt bra “food court” och även mycket “takeaway” mat. Flera av matstånden serverar riktiga kvalitetsvarianter av klassiska thairätter och många Bangkokbor tar sig hit bara för att äta lunch.

 

Or Tor Kor Market är inte som den genomsnittliga lokalmarknaden. En av huvudanledningarna att komma hit är för den välrenommerade färskvarudelen.

Du hittar nästan allt från frukt, grönsaker, skaldjur och kött. De flesta av varorna är kanske dyrare än snittet med thailändska mått mätt, men kvaliteten är genomgående mycket bra. Skaldjursavdelningen är speciellt trevlig och populär. Att köpa med sig ett par kilo med gigantiska fräscha mangos är inte heller fel.

Food courten på Or Tor Kor market är en av Bangkoks absolut bästa

Du hittar nästan allt från frukt, grönsaker, skaldjur och kött. De flesta av varorna är kanske dyrare än snittet med thailändska mått mätt, men kvaliteten är genomgående mycket bra. Skaldjursavdelningen är speciellt trevlig och populär. Att köpa med sig ett par kilo med gigantiska fräscha mangos är inte heller fel.

Filmen och bilderna består av material tagit mellan 2017 och 2021.

Or Tor Kor är inte nödvändigtvis den bäst sorterade marknaden i Bangkok, men den är verkligen i en klass för sig när det kommer till kvaliteten. Det är en av anledningarna till att Or Tor Kor togs upp på CNN:s lista över de bästa färskmarknaderna i världen 2017. Kolla in listan genom att klicka här.

Enklast att ta sig hit är med Skytrain eller tunnelbana. Skytrain stationen heter Mo Chit och tunnelbanestationen heter Kamphaeng Phet

Så även om du inte är på jakt efter lyxiga jätteräkor, torkad bläckfisk eller kvalitetskött, så borde ta en lunch här och köpa med dig kasse med färsk kvalitetsfrukt på vägen ut. Det är du värd!

 

Text & foto & video: Dennis Thern