Alea iacta est – Phuket och Thailand

Tärningen är kastad,  Phuket Sandbox har öppnat från den 1 juli och de första turisterna som kan njuta karantänsfriheten är på plats.

 

Många veckor med rykten, halvsanningar och spekulationer är nu över och vi går igenom vad som krävs.

 

Ifall inget oförutsätt inträffar så kommer vi på Destination Asien att mot slutet av juli månad 2021 åka ner till Phuket under Sandbox reglerna och ska då kunna leverera dagsfärska rapporter både här på Destination Asien och genom våra Sociala medier kanaler så glöm inte att registrera er som följare ifall ni är nyfikna på hur det ser ut och fungerar.

 

På Facebook finns vi på denna sidan.

 

Du hittar oss på Instagram här!

 

Youtube ligger kanalen här:!

 

Vårt nystartade Twitterkonto hittar ni här.

1: Resenären kommer från ett låg eller medium risk land för Covid smitta. Sverige kategoriseras som medium risk. Man måste även ha befunnit sig i sagda land under minst 21 dagar innan avfärd till Thailand – det kan ge problem vid exempelvis avfärd från Kastrup i Danmark  då det kommer att stå CPH som avreseflygplats.

 

2: Man har ett Certificate of Entry, CoE, stannar du kortare tid än 45 dagar behöver du inte söka visum på förhand utan kryssar bara i “Exempt” på din CoE ansökan. Du ansöker om CoE här!

 

3: Fullvaccinerad mot Covid-19 och minst 14 dagar har gått sen sista injektionen. Ett vaccincertifikat ska också laddas ner, barn under 18 behåver inte vara vaccinerade men måste ta PCR test precis som vuxna. Barn under 6 år behöver varken vara vaccinerade eller testade om de reser med sina vaccinerade målsmän.

 

4: Ett RT-PCR test som är negativt och inte äldre än 72 timmar räknat från avresan.

 

5: Resenären måste vara försäkrad mot Covid till ett värde av minst 100 000 USD. Reseavrådan mot Thailand är hävd sen den 1 juni och normalt gäller din hemförsäkrings reseskydd men få försäkringsbolag ställer just nu ut rätt dokumentation som krävs för att få ett CoE. Läs mer om det här!

Alternativet är Gouda reseförsäkringar som har försäkring som gäller och ställer ut korrekta papper på några timmar och mailar dom till dig. Är du 70+ söker du priset på din försäkring här istället!

 

6: Man måste genomgå minst 3 RT-PCR tester under de första 14 dagarna på Phuket. Detta görs på ditt hotell dag 6 eller 7 samt dag 12-13. Den första gör man vid ankomst till Phukets flygplats och man uppmanas att hålla sig till hotellet tills svaret har kommit några timmar senare. Dessa tester måste man betala själv för, 8000 THB är det paketpris som de flesta verkar erbjuda.

 

7: Man kan bara boka in sig på hotell som är SHA+ certifierade. Här hittar ni en lista på det. Man kan boka direkt med hotellet eller via en agent. Stannar man kortare tid i Thailand än 14 dagar måste man lämna Phuket för utlandet direkt, man kan alltså inte ansluta i Bangkok då. Samma när man flyger in till Phuket, endast flyg direkt från utlandet till Phuket godkänns dom exempelvis Qatar Airways som flyger direkt till och från Phuket till Doha och sen med bra anslutningar till Sverige och Skandinavien.

 

8: Två appar måste man installera på sin telefon, Thailand Plus och Mor Chana för att vid eventuella smittutbrott kunna smittspåra de som varit där. Mor Chana för Android hittar du här och för Apple/IOS hittar du den här.