Tidsplanen för Thailands återöppnande

Tourism Authority of Thailand, TAT, har nu lagt fram en plan för hur och när resten av Thailand kommer att öppnas upp för internationella turister utan krav på karantän under hösten 2021 för godkännande av myndigheterna

Här följer en del detaljer om planen och tidsschemat som blivit kända på förhand, allting är preliminärt och förutsätter att Phuket Sandbox projektet fungerar som det är tänkt från den 1 juli.

 

Khao Lak, eller Phang Nga som området också kallas kommer att öppna upp från och med augusti månad.

 

Krabi, man kan åka till Phi-Phi island, Railay beach och Koh Ngai från och med juli månad. Men man måste hålla sig isolerad första dagen, de 2 därpå följande dagarna får man hålla sig på och i närheten av sitt hotell. Efter ett negativt PCR test kan man röra sig fritt efter den femte dagen.

 

Samma procedur kommer att gälla för KohLanta, Ao Nang men där startar man i augusti. Från och med oktober räknar man med att Krabi området som helhet inklusive Koh Lanta kommer att vara öppet utan några restriktioner.

 

Koh Samui, Koh Pha-ngan och KohTao kommer att öppna upp från juli månad. Kraven är att man gjort ett PCR test, isolerar sig första dagen, de två nästkommande dagarna håller man sig på och i närheten av hotellet sen kan man resa till specifika ställen fram tills den sjunde dagen och ett andra negativt PCR test så kan man röra sig fritt på öarna därefter

 

Chiang Mai: Från och med augusti kan man resa dit och efter sju dagars självkarantän kan man få röra sig runt i trakten på specifika rutter. Från och med oktober avskaffas alla begränsningar i och runt Chiang Mai.

 

Bangkok, Hua Hin, Cha- am, Pattaya, Jomtien och Buri Ram kommer man kunna besöka utan karantän från och med oktober enligt TAT´s förslag

 

Viktigt att komma ihåg är att detta bara är en preliminär plan och att mycket förmodligen kommer att ändras under tiden som går men det är ändå bra för de som vill börja planera sin resa till Thailand.

 

Kom bara ihåg att boka biljetter och hotell som är av eller ombokningsbara så är man helgarderad om det inte blir av och blir det av blir man bland de första som får avnjuta en thailands semester igen.

Källa: Nation multimedia