Retroteknik i Bangkok

Har du någonsin funderat på var all gammal elektronik hamnar?

Inte all men en hel del hamnar hos Lucky Home i Bangkok – två jättestora lagerlokaler ute i Samrong området  och här kan man  fynda ett kassettdäck, en minidisc, skivspelare, högtalare, instrument, kameror – ja nästan allt du inte trodde du letade efter!

 

Här finns ingen returrätt men du får hjälp att koppla upp grejorna på plats av personalen så att du kan säkerställa att de fungerar innan du håvar över slantarna. Avdelningen för kameror verkar bara vara öppen på söndagar så det kan ju vara bra att veta. Det finns ingen luftkonditionering heller…

VHS spelare finns det gott om
En Betamax spelare?
Rullbandspelare
Sugen på att kopiera kasettband?
Minidisc var ett format som kom och försvann
Ingen AC - men en fläkt finns för att kyla sig
LP skivor i mängd
Några hyfsar moderna apparater finns också
Kopiera VHS till DVD?
Föregående bild
Nästa bild

Här finns även et enormt utbud av LP skivor så är du en vinylfreak med smak för udda japanska pressningar så kan du nog spendera timmar här.

Förstärkare i långa rader
En hylla med Bose högtalare
Gitarrförstärkare - portabla
En Technics vinylsvarv
Hembiohögtalare - i kartong!
Testa innan du köper
Föregående bild
Nästa bild

Man tar sig lättast hit med skytrain, kliver av vid Stationen Samrong och går via Sukhumvit Soi 80 fram till Tang Rotfai Kao road där man tar till vänster och efter några hundra meter ser man de orangea lagerbyggnaderna på höger sida av vägen.