Workation – att koppla upp sig

En viktig sak när man jobbar på distans är möjligheten att hålla sig uppkopplad mot sin arbetsgivare men också möjligheten att kommunicera med dem samt att kunna se lite på svenska TV program som förströelse.

 

Internetuppkopplingar i Thailand är generellt mycket bra och stabila och vilka leverantörer som är bäst varierar från plats till plats i landet.

 

När det gäller mobiltelefoni så måste man ha med sig sitt pass när man köper ett sim-kort. Inget krångel med det och det finns en uppsjö med olika leverantörer och erbjudanden så det är bäst att kolla av det vecka för vecka.

 

Har man en tillräckligt modern telefon så bör den klara av att använda e-sim, alltså ett elektroniskt sim kort som inte tar upp någon fysisk plats i telefonen.

 

Gör man då om sitt svenska abonnemang till ett e-sim så lämnar man ju det fysiska facket ledigt för ett sim-kort man har på resan.

 

Man kan alltså ha två parallella linjer in och ut ur sin telefon. Smidigt och enkelt.

 

Vi använder sedan några år tillbaka Tre som vår mobilleverantör och då deras tjänst 3 Världen som ingår i alla abonnemang från 20 gigabyte och uppåt. Med 3Världen på abonnemanget kan man surfa, ringa och skicka meddelanden till samma pris som i Sverige i Thailand, Singapore, Malaysia, Indonesien, Vietnam och en massa andra länder. Abonnemang med 3Världen finns från 299:-

Här skulle man kunna prata om en inspirerande arbetsmiljö...

För att kunna koppla upp sig mot företagets servrar kan det vara en god idé att prata med IT avdelningen först för att se vad som krävs. Du kan till exempel behöva koppla upp dig via en VPN server.

Som journalist här i Asien har man ibland nytta av att koppla upp sig via en VPN, det finns många ”gratis” VPN tjänster men det som de alla har gemensamt är att de fungerar dåligt och inte är ”gratis” i längden. Vi skaffade NordVPN för några år sedan och sedan dess har uppkopplingen mot servrar i Sverige inte varit några problem, att man sen kan se svensk TV med svenskt tal och undertexter är bara en välkommen bonus. Abonnemang finns från cirka 130 kronor i månaden för enskilda månader ner till 32 kronor i månaden om man tecknar ett 24 månaders abonnemang.

Våra svenska elektriska kontakter passar vanligtvis i alla uttag i Thailand då de är byggda för att hantera både våra runda och thailands platta kontakter men köp gärna en fördelningsdosa på plats i thailand för stabilare kontakt, kostar mellan 300-500 baht för en dosa av bra kvalité.

 

Detta inlägg innehåller textreklam från Tre och Nord VPN international.