Strandade på Phukets hemligaste strand

Bzzzt, bzzt. Telefonen skakade till på nattduksbordet – ett meddelande från flygbolaget att planet vi skulle ta hemåt från Phukets flygplats var överbokat och de undrade om vi kunde tänka oss att stanna tre nätter extra i Thailand?

 

Vi var då ute på en liten glampingresa och bodde på Elephant Hills i Khao Sok natonalpark. Där kunde vi inte förlänga men ersättningen flygbolaget erbjöd räckte till ett riktigt bra hotell på Phuket – vi valde JW Marriott på Mai Khao beach.

Mai Khao Beach är en av Phukets längsta stränder men förvånansvärt lite folk besöker den? Stranden kantas av långa rader av casurina träd som ger den ett nästa öde intryck – här och där bryts trädraden av när ett lyxhotell sticker fram. Det finns mest dyrare hotell här men även en del budget hotell – doch inte på beachfront läge. Men man kan faktiskt campa på stranden om man vill då det är tillåtet här.

 

Nu stod ju flygbolaget för våra hotellkostnader så vi valde JW Marriott på Mai Khao Beach. Ett 262 rum stort hotell som är byggt i tre våningar och några bungalows. Men trots storleken så känns det hela väldigt litet och mysigt.

Det är på sätt och vis en gåva att få extra tid på ett nytt ställe som man hamnar på utan egen planering, jag har visserligen under mina drygt plus 20 år i Thailand besökt Phuket hundratals gånger men aldrig hade jag besökt Mai Khao beach.

 

Stranden är som gjord för långa promenader i solnedgången och hela området andas ett lugn som är svårt att hitta på andra ställen i Phuket. Man varvar ner här. På riktigt.

Utanför hotellentrén hade det som brukligt i Thailand öppnat upp lite service ställen för turister, något tvätteri, någon enkel öl-bar och lite restauranger av enklare snitt – samt den obligatoriska närbutiken.

 

Efter tre sköna dagar utan några måsten eller jobb lämnade vi Mai Khao Beach och kunde addera en ny liten favoritplats i Thailand att återvända till…