En tidsmaskin till Thailand

Erkänn att ni någon gång under era Thailands vistelser funderat i banor som ”tänk om jag bara upptäckt det här stället tidigare” och drömt er tillbaka till en tid som flytt. Eller har den det?

 

Nu finns det en chans att uppleva Thailand som det var förr i tiden – idag!

 

Pandemin har gjort resandet svårare för alla i världen, i varierande grad förstås. Vi i Sverige har inte så många hinder att brottas med, vi ska vara fullvaccinerade, det innebär två eller tre sprutor, man ska göra ett RT-PCR test max 72 timmar innan avfärd från Sverige och boka ett SHA+ karantänspaket för en natt vid ankomst till Thailand.

 

Man ska också ansöka om ett ThailandPass på internet vilket låter enklare än det är mest beroende på att det hastigt utvecklade systemet har enorma problem med barnsjukdomar och det verkar som om all info man matar in sedan avgörs av en tombola i andra änden – godkänd eller inte.

Så ansök minst 14 dagar innan resan så ska det förhoppningsvis gå bra, antingen får man svar ganska omgående eller så dröjer det tiden ut och sen får man kontakta deras support eller vända sig till ambassaden för assistans.

Vi har samlat lite tips och trix här som kan vara till hjälp.

Vi upplever att det är enklast att hitta karantänspaket via Agoda, välj SHA+ hotell i dropplisten så kommer karantänspaketen upp – det ingår transfer, test och ett 24 timmars hotellrum i paketen för Bangkok. Efter bokningen med Agoda hör ditt utvalda hotell av sig via mail där du fyller i ankomstuppgifterna så ordnar de med transporter och provtagning- smidigt!

 

Phuket är lite annorlunda där tar du testet på flygplatsen och förbetalar det via denna länk.

 

Visst är det lite krångligt och ibland frustrerande att behöva stångas mot allt annat än användarvänliga Thailändska system för att få komma in i landet men när det väl är gjort och man kliver ut ur flygplanet är det i ett Thailand som det var för 15-20 år sedan, innan den stora turistboomen kom igång.

 

Du finner stränder som du kan ha nästan för dig själv, shoppingcenters där det inte kryllar med folk, massvis med utsökt thai-mat till låga priser och en del bra västerländsk mat, priser som är låga, ett nöjesliv som visserligen inte är lika omfattande som för några år sedan men fullt tillräckligt samt vetskapen om att det döljer sig ett äkta thailändskt leende bakom ansiktsmasken på personalen.

 

Vill du uppleva Thailand som det var medan turismen fortfarande var i sin linda här är det nu du ska åka, vem vet hur det ser ut nästa säsong?