Strandhugg i sandlådan

När man nu kommit in i Phuket under Sandbox programmet är det väl nästan en skyldighet att få lite sand mellan tårna?

 

För en sisådär 25 år sedan fanns det gott om ”oupptäckta” stränder runtom på Phuket. Det finns det även idag men man hittar dem på lite andra ställen än förr, men en del gamla favoriter från fornstora dagar håller än idag.

 

Banana Beach. Eller Hat Hin Kluay som den heter på Thai. Kluay rätt uttalat betyder banan, fel uttalat betyder det rädd så kanske enklast att säga Banana Beach till chauffören?

En liten oansenlig skylt vid vägkanten ungefär 500 meter efter lyxhotellet Trisaras infart förkunnar att här nedanför ligger Banana Beach och efter lite manövrerande ner för trapporna med hjälp av ett rep så har man 170 meter strand framför sig. Oftast helt själv under veckorna, lite mer folk under helgen sägs det. Själv och själv, Papa restaurant bemannas idag av Wan och Miew som ser till att laga mat och serva dig med dricka. Finns till och med en liten toalett här. En liten pärla till strand.

Freedom Beach. Det här är en ganska känd ”okänd” strand på Phuket som man tidigare var tvungen att chartra en speedbåt för att komma till. Man kan även fotvandra till stranden om man vill, det är 15-20 minuter i ganska kuperad terräng om man gör det. Ett roligare sätt är att åka en crosskart ner till stranden för 100 baht. Samma pris för att åka tillbaka, bara säg till på någon av serveringarna så ringer de, eller ring själv för numret står vid avsläppsplatsen. Ett antal små serveringar som ser till att du har mat och dryck samt att de hyr ut strandmattor för 50 baht per dag.

Paradise Beach. En liten vik utanför Patong som är bra skyddad mot vågorna och därför lämplig för barnfamiljer. Här finns strandbarer, parasoll, solstolar, toaletter, snorkeluthyrning, restauranger och tidigare i alla fall det ”late night” ställe i Patong som höll ut längst på morgonen till 06:00. Innan Covid slog till alltså, nu packar man ihop vid det mer barnvänliga klockslaget 18:00. Kostar 100 baht i entré men då ingår flakfärden upp och ner på en pickis.

#amazingthainess

 

#bananabeach

 

#freedombeach

 

#paradisebeach