I Zolitär Zolitude

Jag har hört om en stad ovan molnen, börjar en känd svensk psalm.Jag hade också hört talas om en resort i Phuket som fanns långt ifrån allt stim, trafik och högljudd musik på en väg upp emot molnen. Existerar verkligen ett sådant ställe på Phuket?

På Phukets flygplats lilla taxistation slår chaufförerna sina kloka huvuden ihop, Villa Zolitude, hmmm… var fasen ligger det?
Efter ett telefonsamtal till receptionen och ännu lite polsk riksdag mellan chaufförerna bär det av med riktning mot Chalong beläget på södra delen av Phuket. Ytterligare vägledning via telefon krävs innan vi till slut hittar Villa Zolitude som klättrar längs med bergssluttningen och förmodligen bjuder på en hänförande utsikt. Jag misstänker det eftersom det är beckmörkt när vi väl anländer. Men cikadorna spelar och fåglar kvittrar i bakgrunden när vi anländer till vår villa. En magnifik skapelse i två plan med egen pool och allt man kan kräva av en femstjärnig boning. Plus lite till.

 

Bröllopsresa

Ryktet talade alltså sanning, det existerar ett ställe på Phuket där man kan komma ifrån stöket och böket i de stora turistområdena på ön utan att för den sakens skull lämna civilisationen helt och hållet. Efter ett kvällsdopp i den privata poolen somnar vi in gott.
Vid frukosten slås vi av att här är ganska många koreanska par på bröllopsresa. Hur vet man det då? Jo, de verkar ha identiska kläder på sig, både mannen och kvinnan. Som en liten diskret uniform i cerise och andra mintfärger för att markera sin nyfunna samhörighet. Påminner lite om folket på en svensk husvagnscamping där hela familjen vanligtvis är iklädda matchande träningsställ. Fast koreanerna har ingen husvagn med sig, eller några barn heller för den delen.

Tror jag i alla fall?

Ingen trafik

Kuhn Maitree den sympatiske ägaren till Villa Zolitude berättar för oss att från början var huvudmålgruppen koreanska bröllopspar men efter den ekonomiska krisen i Asien har han fått se sitt kundunderlag skifta från asiater mot fler västerlänningar.

På Villa Zolitude finns det mest nyförälskade par men även en hel del kreativa människor söker sig dit för att – jobba!
Många författare och grafiska designers hyr in sig en vecka eller två för att få jobba ostört och mellan varven ta sig ett dopp i poolen och en god bit mat i restaurangen.

Den enda nackdelen med Villa Zolitude är också egentligen till deras fördel – det tar 5 minuter med bil till stranden. Vilket betyder att det inte är någon trafik alls vid resorten. Vill man till stranden så bjuder resorten på en gratis transport dit och hem två gånger per dag.

 

Stjärnhimmel

Fast det finns ju en stor gemensam pool också, även den är nära molnen då den har en inbyggd stjärnhimmel i botten av poolen!

 

Av: Stefan Christensen