Före GoPro

Det var bättre förr sägs det, men var det verkligen det?

 

I en stad som Bangkok står tiden och med den utvecklingen aldrig stilla, ibland räcker det med att vara borta någon månad så har ett helt kvarter försvunnit och snart poppar det upp något nytt och annorlunda på samma plats.

 

Under 2008 jobbade jag åt Aftonbladet och hade mitt kontor på en liten sidogata till Sukhumvit Soi 33. Bodde det gjorde jag på Sukhumvit Soi 11 och en dag fick jag en idé om att filma från trafiken i Bangkok under min väg hem.

 

På den tiden fanns det inga actionkameror som GoPro och liknande så man fick vara lite uppfinningsrik och kreativ för att lyckas.

 

Jag tog min lilla Panasonic fickkamera och tejpade fast den på korgen till min Honda Wave motorcykel och sen bar det av!

Fångade mycket av livet i staden och för den som kan sitt Bangkok så har det hänt massor, då fanns till exempel inget Terminal 21 och på Soi 11 var fortfarande Bed Supper Club det hippaste stan hade att erbjuda. Nu 2019 är det mesta förändrat.

Honda Wave är förresten det smidigaste transportmedlet som finns i stora delar av asien.

Den bygger i grunden på Hondas legendariska Honda Cub och har en fyrtaktsmotor med automatisk koppling, 4 växlar och inkapslad kedja. Den är i princip outslitlig och räknas därför som ett av de mest ikoniska fordonen i Thailand.

 

Jag ber om ursäkt för vindbruset i filmen och den något skakiga bildkvalitén

 

Av: Stefan Christensen