PATA i Laos

Över 150 personer ur resebranschen deltog i Pacific Asia Travel Association (PATA) mottagning och networking event i Vientiane, Laos, 21 januari. PATA eventet var ett preludium till Asean Tourism Forum (ATF2013).

Bland 150 branschledande företag deltog ledande representanter från Laos PDR ministerium för information, kultur och turism. PATA styrelse representerades av Luzi Matzig och Peter Semone. Evenemanget ägde rum på Vientianes mycket populära Khop Chai Deu restaurang.

 

PATA VD Martin Craigs använde eventet för att betona PATA: s ställning som resebranschens vägledare för att förbättra utbildning och färdigheter för människor som kommer nya in i turismen, särskilt yngre arbetstagare i utvecklingsländer i Mekongområdet.

“Laos är ett utmärkt exempel på en snabbt växande destination där turistekonomin måste vårdas”, sa Craigs. “Politiska ledare som professor dr Bosenghkham, Laos minister för information, kultur och turism, förstår vikten av turismen som en kraft för socioekonomisk välstånd. Jag önskar att ministrar i västvärlden resonerade på samma sätt “, sade han.

 

Craigs berättade för publiken att åtgärder pågått länge för att skapa PATA Laos chapter, det 42: a i världen. “Det är passande att en av de viktigaste drivkrafterna i detta spirande chapter är Alexandre Tsuk, verkställande direktör för Inthira Group, en stor aktör inom den laotiska hotell och restaurang scenen.”

 

Verkställande direktören tillade: “Jag är uppmuntras av att se PATA Next Generations idéer som skapats av ett nytt chapter som förstår vikten av att länka resebranschen genom PATA´s globala chapter nätverk.”

 

I Laos, enligt PATA´s statistik, beräknas reseindustrin bidra med 18,2% till BNP, 15,9% till den totala sysselsättningen och 9,8% av alla kapitalinvesteringar. Inom Sydostasien, är Laos näst efter Kambodja när det gäller beroendet av turism.

Enligt ministeriet för information, kultur och turism Laos, lockade landet 2, 4 miljoner internationella besökare under de första nio månaderna 2012, en ökning med 12 % jämfört med föregående år. PATA förutspår att i slutet av 2013 kommer antalet att stiga till 3,5 miljoner.