En resa till en svunnen epok

När jag kliver in på rum 107 på Areca Hotel i Penang, Malaysia, så känns det som om jag kliver rakt in i 1920 talet. En tidsresa som tar mig tillbaka till tiden då Penang var en viktig del av det Brittiska imperiet och en sedan flera hundra år viktig handelsplats.

 

Men då ser jag den väl maskerade luftkonditioneringen på väggen och tänder ljuset men en enkel knapptryckning och inser att det är 2019, inte 1929.

Klassiskt inredda rum med alla moderna faciliteter som krävs

George Town på ön Penang har varit en handelsplats mellan öst och väst i mer än 500 år och dess historiska stadskärna finns upptagen på UNESCO´s världsarvslista.

Detta gör att man inte kan bygga hur som helst här utan man måste ta stor hänsyn till dess kulturhistoriska värde inna man gör någiot radikalt med byggnaderna.

 

Så vad gör du om du står med en rad av 12 nedslitna gamla traditionella shop-houses byggda 1926 och belägna rakt över det som tidigare var Geoge Town´s första biograf?

 

Du bygger givetvis ett hotell av det!

 

2017 stod ombyggnaden färdig, efter en byggtid på 8 år, den noggrant renoverade och restaurerade skapelsen döptes till Areca Hotel efter Areca palmen som är mycket vanlig i dessa områden.

Utanför dörren finns en liten uteplats där det serveras afternoon tea

Areca Hotel innehåller 50 rum, alla inredda och dekorerade med gamla antika möbler som ägaren samlat på sig under åren.

 

En resebyrå och ett trevligt café  som serverar lättare rätter finns här också. Det är helt enkelt ett mycket trevligt och personligt boutique hotell där den personliga omsorgen och omtanken om gästerna står i fokus.

Läget är mycket bra och man kan fotvandra till det mesta inom den UNESCO klassade stadskärnan.

 

George Town är uppkallade efter den Brittiska kungen George III som var kung då Sir Francis Light etablerade en koloni här i utbyte mot Brittiskt militärt skydd av Sultanen av Kedah år 1786.

 

Bästa perioden att besöka Penang är från November till January då det mestdels är uppehåll och lite svalare temperatur. Penang är en stor ö och GeorgeTown är Malaysias nästa största stad så här finns massor att göra för den som villl.

Boka?www.arecahotelpenang.com kan man boka in sig på detta fantastiska hotell, en natt i January 2020 kan man få för så lite som 205 Ringgit, ungefär 460 Kronor.

Adress? No 5, Jalan Khoo Sian Ewe,George Town, 10050,Penang.

Email : info@arecahotelpenang.com

Flyga hit? Penang International Airport ligger 30 minuter med bil från hotellet. Hit kan du flyga med Qatar Airways, Thai Airways och Singapore Airlines som alla har bra anslutningar med Skandinavien.

Övrigt? Här finns totalt 50 rum, lekrum för barn, hiss, luftkonditionering i samtliga rum samt ett café med sittplatser både ute och inne. Noteras bör att det är vissa små nivåskillnader inne på hotellet. Visst ljud från gatulivet utanför kan också förekomma i vissa rum.