Solnedgången över floden

Man behöver inte ta sig upp på en högt belägen takbar i Bangkok för att njuta av en tjusig solnedgång. Man kan ta sig till det snart tio år gamla Asiatique och skeppet Sirimahannop.

 

Sirimahannop är en spännande restaurang- och evenemangsplats vid Chao Phraya-floden som transporterar dig tillbaka till en svunnen tid av thailändsk handel och kulturarv.

 

Permanent dockad vid Asiatique The Riverfront, det populära butiks- och livsstilskomplexet vid Chao Phraya-floden, detta klassiska tremastade fartyg bjuder in gästerna till en perfekt ”sundowner” och mer.

Det finns flera valmöjligheter på att sitta och njuta av solnedgången, folklivet på kajen eller båtarna längs floden. Själva baren ger en överblick åt flera olika håll, vilket är trevligt. Övre däck och speciellt akterdäck ger många bra Instagram-möjligheter för den som är intresserad av det.

 

The Bridge ett intimt område där små grupper på upp till sex gäster kan njuta av noggrant utformade menyer som smälter samman smakerna från Thailand, Skandinavien och många exotiska hamnar däremellan. Det hoppas jag få testa inom kort.

 

Undre däck används mest för privata tillställningar.

 

Visst, Asiatique är väldigt lugnt nu under pandemin, men skeppet vid kajen är väl värt ett besök.

 

Det är vettiga priser på både snacks och drycker för att vara på ett högprofilerat ställe som tillhör Bangkok Marriott Marquis Queen’s Park. Servicepersonalen är mycket kunnig och behjälplig.

 

Även om du varit på Asiatique förut så är det värt att åka tillbaka för en ny upplevelse. Avsluta med en tur i intilliggande pariserhjulet som ger ett fint perspektiv upp längs floden.

 

Text & bilder: ©Dennis Thern

Sirimahannop är en nybyggd fullriggare som är den största byggd i Thailand och den drar sin inspiration från de klassiska skepp som användes under kung Rama V era som den legendariska Thoon Kramom som under en tid hade Hans Niels Andersen som befälhavare.

 

Man kan ta emot drygt 300 gäster här som kan äta, dricka eller bara njuta av solnedgången över den mäktiga Chao Phraya floden.