Wat Beckham

Vad har den före detta fotbollsspelare David Beckham gemensamt med superhjältar som Stålmannen och Läderlappen? Och en kanin med selfie-pinne? Det kan man undra, men de är alla avbildade vid Wat Pariwat i Thailands huvudstad Bangkok.

Wat Pariwat har fått sitt berömda smeknamn, “David Beckham Temple”, från en guldpläterad staty av den engelska före detta fotbollsspelaren som håller upp en staty av Buddha. Den kom på plats i slutet av 90-talet, sedan dessa har ett antal figurer avbildats vid vad som måste vara ett av Thailands mest unika tempel.

Här står Beckham med sin Manchester United-tröja från en tid när han kanske var som störst intill en märklig väggmålning.

 

I Thailand finns det fler än 40 000 tempel, och bara i Bangkok tusentals olika tempel, och det ena finare än det andra.

Bangkoks tempel är verkligen underbara att titta på, men efter några dagars trängsel på de mest kända tempelområdena så kanske man tappar intresse för alla förgyllda Buddha-statyer. När du väl tagit dig an de största attraktionerna, så ta dig till Wat Pariwat, ett enastående tempel längs floden Chao Phraya.

Mr Beckham i presume?
Captain America

Utsökt detaljerat hantverk gör att de moderna figurerna inte känns för jönsiga. Det kanske inte är det mest visuellt spektakulära templet i staden, men det är verkligen bland de mest minnesvärda.

 

Det är kul att gå runt och försöka hitta alla olika figurer från olika kulturer och tidsåldrar.

 

Hittar ni Albert Einstein, Barack Obama, Musse Pigg eller David Beckham för den delen?

Batman
Stålmannen

Wat Pariwat är både ett aktivt tempel och en kaskad av popkulturella figurer som bör ses av alla som är nyfikna på det annorlunda Bangkok bakom de stora turiststråken.

Har ni redan besökt Wat Pariwat för några år sedan så kan det vara värt att återvända för nya figurer tillkommer regelbundet.

Templet är lätt att sig till, antingen med taxi eller lokala transportmedlet BRT , busslinje 89 och 205 stannar precis vid tempelentrén.

 

Eller hoppa in i en taxi och säg at du vill åka till Wat Beckham. Då vet de exakt vart det är.

Text, foto och video: ©Dennis Thern