Chatuchak ökar öppettiderna

Bangkoks största marknad, Chatuchak Weekend Market, kommer ha betydligt mer generösa öppettider från mitten av april. Det är goda nyheter för alla marknadsälskare. Nu kan de shoppa kläder, prylar, husgeråd, växter, souvenirer med mera sex dagar i veckan.

 

Bangkok Metropolitan Administration (BMA) godkände i veckan ett förslag att alla marknadsstånd får ha öppet alla dagar i veckan utom måndagar. Detta i ett försök att hjälpa lokalekonomin under den utdragna pandemin. Marknaden kommer vara öppen till 18.00 på veckodagarna och 22.00 på helgerna tills vidare.

 

Återstår att se hur mycket detta kommer locka näringsidkare och marknadsbesökare. Många har ju sina butiker som extrajobb. Och i april och några månader framåt är som varmast i Bangkok.

Chatuchak Weekend Market är marknaden med över 10 000 olika små butiker och är ett måste för alla besökare till Bangkok – det som inte finns att hitta där behöver du inte!

 

Man når dit lättast med Skytrain till stationen Mo Chit eller med tunnelbanan till stationen Chatuchak Park eller Kamphaeng Phet

 

Text&Bilder: Dennis Thern

 

#backtothailand

#amazingthainess

@amazingthainess