Det är många som funderar på att skippa bröllopet hemma i Sverige för en ceremoni utomlands och Thailand är ett väldigt populärt resmål för giftassugna – vi reder ut hur du går tillväga här.
Tänk att få vandra barfota i sanden hand i hand med den man älskar och tänker tillbringa resten av sitt liv med, en fantastisk känsla eller hur?
I Thailand har svenska kyrkan inte officiell vigselrätt men de kan genomföra en kyrklig välsignelse som är i princip samma sak fast inte juridiskt bindande – för att kunna genomföra en kyrklig välsignelse så måste man först vara borgerligt gift, detta kan skötas på den svenska ambassaden Ii Bangkok eller på Arlandas flygplatskapell innan avresa.
Väljer man att gifta sig på ambassaden i Bangkok så är det vanligtvis ambassadören Staffan Herrström som förättar ceremonin, den kyrkliga välsignelsen utföra av svenska kyrkans representant och kan ske antingen i Bangkok eller Phuket.
Det är bara svenska medborgare och svenska medborgare och medborgare I ett annat land än Thailand som kan gifta sig på ambassaden i Bangkok.
I Thailand går det också bra att gifta sig enligt lokala traditioner och få sin religiösa välsingnelse från munkarna i ett lokalt tempel.
Många hotell och resorter I Thailand specialiserar sig på bröllopsturism och Na Nirand i Chiang Mai är ett sådant. Vackert beläget vid Pingflodens strand har de en idealisk plats i skuggan av ett över 100 år gammalt träd att genomföra ceremonin på.
Vägg i vägg med resorten ligger Wat Chai Mongkhon och man kan välja att genomföra ceremonin antingen i templet eller i resortens trädgård – möjligheterna är många och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser.
Men det absolut viktigaste är att vara ute i god tid både ambassader, präster och munkar har en hel del saker att stå i förutom att viga/välsigna folk så att planera i god tid är A och O vid ett utlandsbröllop.