Lee Shamrock – en levande jukebox i Thailand

Många är vi som någon gång har stött på den från Kalifornien bördige Leonard Hagenhorst någonstans i Thailand.

Jasså, det är ingen ni stött på? Ifall jag skriver hans artistnamn Lee Shamrock så hajar de flesta till.

Varför Lee Shamrock?

— När jag först kom hit 1998 så började jag spela för drickspengar på en Irländsk pub i Pattaya men de tyckte att jag borde ha ett mer Irländskt klingande efternamn än mitt tyska Hagenhorst så då föreslog de Shamrock och på den vägen är det säger Lee till Destination Asien.

Efter flera år på Phuket så är han nu tillbaka i Bangkok där han spelar på “Check Inn 99” och “The Australian Pub” plus lite andra olike pubar under veckorna under veckorna innan han på veckosluten åker ner till Hua Hin för att spela på “Father Ted´s” pub och träffa sin familj.

Några planer på att återvända till USA har han inte.

–Det finns ingen anledning, jag har allt jag behöver här, familj, arbete, vänner och förmånen att få glädja människor varje vecka

Det är ju inte så illa bara det, så har ni inte haft en pubkväll med allsång i glada vänners lag så sök upp stället där Lee Shamrock spelar så kommer ni inte bli besvikna.

Av: Stefan Christensen