Resebranschen

På den här sidan publiceras nyheter från resebranschen, innehållet är mest inriktat på de som arbetar i resebranschen men även andra resenärer kan ha nytta av artiklarna på denna sida.

Vill ert företag medverka under denna vinjett så skicka ett e-mail till oss på :

b2b@destinationasien.se

On this page we publish news and appointments from the travel industry but ordinary travelers might also find this pages interesting.

If your company wants to participate under this headline please send an e-mail to us on :

b2b@destinationasien.se

Bloggar

Stefan Christensen
Du vet väl om astt du kan följa oss på Instagram?  Vi finns på #intheknow.
Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.

CTM 2018 - Problemet med kineserna

Cambodia Travel Mart 2018 hölls under vecka 41 i huvudstaden Phnom Penh och det var den andra gången denna resemässa arrangerades, förra året hölls den i Siem Reap och nästa år skall den åter hållas i Phnom Penh. Många siffror går uppåt för Kambodja men bara för att antalet resenärer ökar så ökar inte inkomsterna. Vi vet varför.

ATF 2018 - Thailand breddar turismen

ATF 2018 i Chiang Mai är snart över, den forna Lanna huvudstaden har bjudit delegaterna på vackert väder och utmärkta förutsättningar för att hålla ett lyckat event. Värdnationen Thailand visade också upp en förståndig handlingsplan för att hantera den kraftiga ökningen av turister till Thailand som skett de senaste åren.

Inför Asean Tourism Forum 2016

Den 18 Januari är det dags, då sparkar årets upplaga av Asean Tourism Forum igång i Filippinernas huvudstad Manila. Det blir 5 dagar med många möten, konferenser, presentationer och nätverkande för delegaterna från de 10 ASEAN länderna.

Kuching är redo för ATF 2014

Så då är snart 1600 delegater från turistbranschen på plats i den Malaysiska delstaten Sarawaks huvudstad Kuching. Under en vecka ska Kuching och världens tredje största ö Borneo stå värd för ASEAN ländernas största turistkonferens.

Rapport från IT&CMA 2013

Ett visst mått av tillförsikt präglade årets upplaga av IT&CMA, mötesbranschens stora event i Sydostasien. Men vissta fanns det moln på himlen särskilt i värdlandet Thailand som förväntades att åter gå in i en politiskt turbulent tid.

PATA öppnar upp i Laos

Över 150 personer ur resebranschen deltog i Pacific Asia Travel Association (PATA) mottagning och networking event i Vientiane, Laos, 21 januari. PATA eventet var ett preludium till Asean Tourism Forum (ATF2013).

Asiens EU möts med turismen på agendan

ATF, Asean Tourism Forum går av staplen i Laos huvudstad Vientiane nästkommande vecka och väntas att dra över 1600 delegater till Lao International Trade Exhibition & Convention Center och Destination Asien finns givetvis på plats.

JW Marriott Phuket Resort & Spa välkomnar Ludovic Gallerne

Han ansluter till JW Marriott Phuket Resort & Spa som ny chef för försäljning och marknadsföring med omedelbar verkan och kommer där bland annat att sätta speciell fokus på att locka skandinaver till JW Marriott Phuket Resort & Spa beläget på Mai Khao Beach.

Rapport från IT&CMA 2012

IT&CMA, Incentive Travel & Conventions, Meetings Asia resemässa har just avslutats i Bangkok. Den 20:e i ordningen sedan starten i Hong Kong och den 11:e i rad som hållits i Thailand, först i Pattaya men sedan ett antal år i Bangkok bjöd på en del intressanta nyheter.