Thailand

ราชอาณาจักรไท
Ratcha Anachak Thai
ประเทศไทย
Prathet Thai

Huvudstad: Bangkok, Krungthep Maha Nakhon
Största stad: Bangkok, 7 025 000 invånare
Officiellt språk: Thai
Statsskick: Konstitutionell monarki
Regent: Rama IX, Bhumibol Adulyadej
Premiärminister: Yingluck Shinawatra
Befolkning: 67 089 500 invånare
Valuta: Baht, THB
Tidszon: +6 timmar
Toppdomän: .th
Landsnummer: +66

Bloggar

Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.
Stefan Christensen
Kambodjas förre kung Norodom Shianouk har somnat in 89 år gammal i Bejing.

Ett retrohotell i Bangkok

Idag när de flesta hotell i Thailands huvudstad tävlar om att ha den största och flådigaste lobbyn med gigantiska pelare och gärna i vitt vilket gör att man tror man kommit in i en operationssal så är det befriande att stöta på ett retrohotell som Hotel Muse.

Bilder

Hotel Muse ligger på Soi Langsuan, en gata som inte är känd som någon större hotellgata men där finns massor med lägenheter att hyra längs med gatan för de som stannar i Bangkok under längre perioder. Läget är bra och centralt med 5 minuters gångväg till Skytrain stationen Chidlom.

När man kommer in i Hotel Muse så hamnar man inte direkt i lobbyn utan i caféet/läshörnan ”Le Salon” men manövrerar man sig förbi den hamnar man i den ganska trånga lobbyn. Det är mörkt på väggarna men ljust ändå tack var taket som med sina valv är färgsatta in en ljus nyans. Hela miljön andas 1930-tal eller det som brukar kallas ”The Golden Age of Travel” och Hotel Muse utnyttjar detta koncept till fullo.

Från lobbyn når man också ner i källaren till den lilla Italienska restaurangen ”Medici” där mörkt trä varvat med mörka nakna stålvalv och ett öppet kök utgör grundfilosofin i restaurangen och utöver två privata matrum så finns här också en väl tilltagen vinkällare.

Själva hotellrummen är inredda i klassisk stil, det är mörka tapeter och träarbeten med vackra trägolv i nästan hela rummet, läderväskor, badkar med lejontassar och handfat med klassiska dekorationer. Givetvis finns alla tekniska finesser på plats som WIFI och platt-tv med satellitkanaler. Det är en väldigt annorlunda och varm känsla i rummet jämfört med alla andra sterila och ljusa hotellrum det finns i överflöd av i Bangkok.

Nästan högst upp i byggnaden på 24:e våningen ligger baren ”The Speakeasy” som har blivit mycket populär i Bangkok, vacker utsikt kombinerat med ett intressant urval av både cocktails, vin och andra drycker är det ett perfekt ställe att ta en fördrink på. I anslutning till baren finns även cigarr loungen ”The Blind Pig” där man förutom att inmundiga några fina kubanska rökverk iklädd en äkta smokingrock också kan avnjuta några droppar fin single malt whiskey, konjak eller rom. Till förvånansvärt konkurrenskraftiga priser!

Finns det några nackdelar med Hotel Muse då? Ett par noterade vi under vårt besök, lobbyn kan kännas ganska trång vid speciellt utcheckning då det snabbt blir fullt i den lilla lobbyn. Frukosten på ”Su Tha Ros” blir också väldigt trång om det är fullt på hotellet blir där inte mycket plats över och man kan lätt känna sig stressad. Inte den bästa starten på dagen kanske?

Men det är bara mindre anmärkningar i kanten på ett annars lysande hotell på Bangkoks hotellhimmel.

Besök gärna deras hemsida: www.hotelmusebangkok.com

Av: Stefan Christensen