Thailand

ราชอาณาจักรไท
Ratcha Anachak Thai
ประเทศไทย
Prathet Thai

Huvudstad: Bangkok, Krungthep Maha Nakhon
Största stad: Bangkok, 7 025 000 invånare
Officiellt språk: Thai
Statsskick: Konstitutionell monarki
Regent: Rama IX, Bhumibol Adulyadej
Premiärminister: Yingluck Shinawatra
Befolkning: 67 089 500 invånare
Valuta: Baht, THB
Tidszon: +6 timmar
Toppdomän: .th
Landsnummer: +66

Stefan

Journalist och redaktör för Destination Asien. Jag har jobbat med och runt Asien sedan 1997 och finner mig idag lika hemma i stora Bangkok som i lilla Höganäs. Under åren har jag jobbat åt de flesta svenska tidningar både ur morgon och kvällspressen. Bland mina arbetsgivare så finns Aftonbladet, Expressen, Helsingborgs Dagblad, Barometern, Borås Tidning, GT, Sydsvenskan, RES, Travel News, Vagabond och jag har även medverkat i radio Malmöhus nyhetsprogram. 

Jag har en hatkärlek till media, jag älskar media men är samtidigt kritisk mot mycket inom media vilket ni kommer att kunna märka i min blogg här men fokus kommer att ligga på det vardagliga, dråpliga men även allvarliga saker som korsar min väg.

Bloggar

Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.
Stefan Christensen
Kambodjas förre kung Norodom Shianouk har somnat in 89 år gammal i Bejing.

PC-Air, sakta på väg att buklanda

PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen. Med en enda 26 år gammal Airbus A310 började man trafikera destinationer i Asien som Hong-Kong och Seoul. Men trots gratisreklamen som rekryteringen av kabinpersonalen gav så går det illa för PC Air- så illa att deras flygplan beslagtogs i Seoul förra veckan.

 

Anledningen var obetalda avgifter på bränsle och avgifter på Seouls Incheon flygplats-enligt uppgift över 10 miljoner baht. Efter 25 timmars väntan så fick PC Air tillstånd att lyfta, efter att de betalt sin bränsleräkning till flygplatsen så återvände de till Bangkok med 228 passagerare-vilket är ännu märkligare då de enligt uppgift bara tar in 200 passagerare. Men 170 personer blev kvar i Seoul och fick förlita sig på den Thailändska ambassadens hjälp för mat och husrum samt Thai Airways för att flyga hem dem då PC Air inte kan återvända till Seoul innan hela deras skuld är reglerad.

Man skulle kunna tro att detta var slutet för flygbolaget? Normalt sett borde det vara det men inte i Thailand. Det är nu som ägarna börjar ringa runt till sina kontakter inom regeringen och de olika luftfartsmyndigheterna. Det är dags att kräva in gentjänster!

Så nu kräver Department of Civil Aviation att PC Air måste förnya sin Air Operating License en gång i månaden. De kräver inte att PC Air betalar sina skulder som de har utan bara att de måste förnya sin licens i Thailand en gång i månaden-förmodligen över en middag där en påse med kontanter överräcks till inspektören.

Vem får betala notan till slut? Givetvis de Thailändska staten som får föda och husa strandade resenärer, Thai Airways som får flyga hem strandade resenärer utan betalning och givetvis de resenärer som har betalt för resor framöver för de lär inte få några pengar tillbaka.

Amazing Thailand!