Resebranschen

På den här sidan publiceras nyheter från resebranschen, innehållet är mest inriktat på de som arbetar i resebranschen men även andra resenärer kan ha nytta av artiklarna på denna sida.

Vill ert företag medverka under denna vinjett så skicka ett e-mail till oss på :

b2b@destinationasien.se

On this page we publish news and appointments from the travel industry but ordinary travelers might also find this pages interesting.

If your company wants to participate under this headline please send an e-mail to us on :

b2b@destinationasien.se

Bloggar

Stefan Christensen
Du vet väl om astt du kan följa oss på Instagram?  Vi finns på #intheknow.
Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.

Rapport från IT&CMA 2012

IT&CMA, Incentive Travel & Conventions, Meetings Asia resemässa har just avslutats i Bangkok. Den 20:e i ordningen sedan starten i Hong Kong och den 11:e i rad som hållits i Thailand, först i Pattaya men sedan ett antal år i Bangkok bjöd på en del intressanta nyheter.

Bilder

 Det var en märkbart nöjd Darren Ng från arrangören TTG Asia som öppnade mässan  tillsammans med Thai Airways Pandit Chanapai, Executive Vice President, Commercial Department och Vichaya Soonthornsarathoon från TCEB, Thailand Convention and Exhibition Bureau.

Mr Pandit var extra stolt för just i dagarna hade Thai Airways tagit emot sin första utav 6 helt nya Airbus A-380 och den skulle göra sin premiärflight den 6 oktober 2012 till Hong Kong. Det följer ett reportage om det senare här på Destination Asien.

Mötesbranschen i Thailand har ju fått sina smällar de senaste åren med upplopp, flygplatsockupationer, översvämningar och liknande men har ändå lyckats växa till en imponerande storlek, vad är hemligheten?

Stu Freeman på "Meet Newz" från Nya Zeeland tror att det har med kulturen och folket att göra.

--Jag var är under IT&CMA 2008 då det var våldsamma sammandrabbningar mellan gulskjortorna och polisen samtidigt som mässan pågick bara några kvarter härifrån men det märktes inte alls i resten av staden. Sen under förra året så var det stora översvämningar men det berörde ju aldrig centrala Bangkok och turistområdena så då var det nyttigt att vara på plats. På något vis så reser sig alltid Thailand och kommer tillbaka starkare än tidigare.

På mässgolvet kan man klart och tydligt se skiftet av fokus som har skett de senaste åren inom MICE business i Asien. Nästan inga eller väldigt få köpare från Europa och USA men desto fler från Asien, skiftet har gått från long-haul till short och medium-haul trafik. 

När det gäller Europa är det naturligtvis den stora osäkerheten gällande ekonomin som tvingat fram skiftet, många ekonomier i Europa är i ruiner och det påverkar givetvis MICE businessen också.

Men efter 3 dagar med massvis med möten så sade sig de flesta, både säljare och köpare vara nöjda med utfallet av årets IT&CMA och såg redan fram emot 2013 års mässa.

Håll utsikt efter våra specialreportage om Thai Airways nya Airbus A-380 samt en intervju med TCEB´s ansvariga rörande MICE trafiken till Thailand från Skandinavien.