Thailand

ราชอาณาจักรไท
Ratcha Anachak Thai
ประเทศไทย
Prathet Thai

Huvudstad: Bangkok, Krungthep Maha Nakhon
Största stad: Bangkok, 7 025 000 invånare
Officiellt språk: Thai
Statsskick: Konstitutionell monarki
Regent: Rama IX, Bhumibol Adulyadej
Premiärminister: Yingluck Shinawatra
Befolkning: 67 089 500 invånare
Valuta: Baht, THB
Tidszon: +6 timmar
Toppdomän: .th
Landsnummer: +66

Bloggar

Stefan Christensen
Du vet väl om astt du kan följa oss på Instagram?  Vi finns på #intheknow.
Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.

Paradiset på Koh Samui

På vägen ut från flygplatsen svängde taxin till vänster istället för som normalt sett till höger för att komma till Chaweng och Lamai. Det är med svenska ögon de största och populäraste destinationerna på kokosön.
Men jag skulle inte dit – jag var på väg till paradiset!

Bilder

När vi passerat genom Maenam så vänder taxin in till höger in genom en palmplantage och efter några kringelkrokar så står jag där. Inte framför pärleporten, men väl framför entrén till Paradise beach resort. 

Svenskar är i mångt och mycket flockdjur, de håller sig gärna till välbekanta stränder och destinationer som Chaweng och Lamai beach på Samui och Karon och Kata beach på Phuket. Det känns tryggt och välbekant att veta vart man ska gå någonstans för att äta, bada och roa sig. Men någon gång då och då bör man testa något nytt och prova sig fram. Det kallas äventyr!

I fonden ligger Koh Phang-ngan, men trots att ett av öns beryktade ”full-moon party´s” pågår för fullt så hör jag inget av techno dunket på Paradise. Skönt.

Runt den ena av de två poolerna är det full aktivitet, familjer med barn som badar och leker. Hotellets manager Daniel Ruprecht berättar att Paradise Beach Resort är det av få ställen i Thailand som erbjuder sina gäster ”all-inclusive” något som har visat sig mycket populärt bland hotellets mestadels nordeuropeiska gäster.

– Försöket vi gör med ”all-inclusive” är fortfarande under teststadiet, barnfamiljerna uppskattar det väldigt mycket men det gäller att hitta rätt balans i konceptet, säger Daniel.

När man tänker på ”all-inclusive” så vandrar tankarna lätt till sunkiga bufféer och inhemsk dricka av undermålig kvalité, något som inte förekommer hos Paradise beach på Koh Samui.

– Allting som de vanliga gästerna kan få kan man också få inom all-inclusive konceptet, det är inga speciella matsalar eller andra begränsningar. Nja, en begränsning finns, starksprit och vin ingår inte. 

De svenska reseföretagen väljer andra destinationer för sina all-inclusive resor, Peter Hellström på Fritidsresor säger så här om varför man valt att inte satsa på ”all-Inclusive” i Thailand.

– Många av Thailandsresenärerna uppskattar att ta del av det stora lokala utbudet av restauranger som håller låga priser. Vi har inte något hotell i Thailand med all inclusive.

Det sista verkar dock inte stämma då Fritidsresor listar i alla fall två hotell på sin hemsida där man kan få ”all-inclusive” som tillval. 

Fast på Maenam beach känns charterhysterin på andra hotell längs med Chaweng och Lamai långt borta, här finns bara skön avkoppling för hela familjen. Något som fler borde lära sig att uppskatta.

Stefan Christensen