Thailand

ราชอาณาจักรไท
Ratcha Anachak Thai
ประเทศไทย
Prathet Thai

Huvudstad: Bangkok, Krungthep Maha Nakhon
Största stad: Bangkok, 7 025 000 invånare
Officiellt språk: Thai
Statsskick: Konstitutionell monarki
Regent: Rama IX, Bhumibol Adulyadej
Premiärminister: Yingluck Shinawatra
Befolkning: 67 089 500 invånare
Valuta: Baht, THB
Tidszon: +6 timmar
Toppdomän: .th
Landsnummer: +66

Bloggar

Stefan Christensen
Du vet väl om astt du kan följa oss på Instagram?  Vi finns på #intheknow.
Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.

Gröna nyheter

Vi på Destination Asien tar miljön på allvar. Den här rubriken är tänkt att bli ett återkommande inslag där vi uppmärksammar gröna initiativ och andra miljömässigt bra nyheter från Asien.

Bilder

Vi hittade Nemo!
Pattaya i Thailand är känt för mycket – men knappast för sina miljöinitiativ!
Men nu verkar det vara en förändring på gång, framförallt på Dusit D2 baraquda hotel som tagit ett för området nytt grepp genom att föda upp och återplantera clownfiskar vid reven utanför Pattaya.
– Vi vill visa att även ett litet hotell, som vi ju trots allt är, kan göra något för miljön och eftersom jag själv är dykare så föll det sig naturligt att vi satsar på den marina miljön, säger Serm Phenjati till Destination Asien.
Serm och hotellet belönades med en ASEANTA statyett för bästa miljöinitiativ vid det nyligen avslutade Asean Tourism Forum i Kambodja. En utmärkelse som Serm är mycket stolt över.
– Men det finns fortfarande mycket kvar att göra inom miljöområdet särskilt när det gäller utbildning av personalen säger Serm med ett skratt.
Dusit D2 är en mer trendig variant av hotell inom den välkända Dusit kedjan. De vänder sig mot unga och trendiga gäster och deras taklounge har redan blivit ett inneställe i Pattaya där man kan se den vackra solnedgången med en trendig drink i handen.

En uppdaterad trotjänare

För 25 år sedan slog Menam Riverside hotell upp sina portar för första gången, då var det ett av få hotell belägna längs med Chao Phraya floden i Bangkok. Numera finns där ett antal lyxiga hotell längs floden så det gällde för Menam Riverside att tänka till när det var dags för en större renovering. En hel våning gjordes om till ett av Bangkoks största hotell-spa. Ut åkte heltäckningsmattor och de märkligt engelskt influerade tegelväggarna till förmån för trägolv och mjuka färger med innovativ belysning. Hotellet passade också på att handikappanpassa 23 rum.

Alla restauranger och andra utrymmen i hotellet kan nås med rullstol, det finns ramper överallt, en speciellt låg incheckningsdisk, bord anpassade för rullstolar, väckarklockor för hörselskadade och rum anpassade för blinda. Till och med den berömda och flerfaldigt prisbelönta Ah Yat Abalone restaurangen, som serverar Bangkoks kanske bästa Hong Kong Dim Sum, är handikappanpassad.