Thailand

ราชอาณาจักรไท
Ratcha Anachak Thai
ประเทศไทย
Prathet Thai

Huvudstad: Bangkok, Krungthep Maha Nakhon
Största stad: Bangkok, 7 025 000 invånare
Officiellt språk: Thai
Statsskick: Konstitutionell monarki
Regent: Rama IX, Bhumibol Adulyadej
Premiärminister: Yingluck Shinawatra
Befolkning: 67 089 500 invånare
Valuta: Baht, THB
Tidszon: +6 timmar
Toppdomän: .th
Landsnummer: +66

Bloggar

Stefan Christensen
Du vet väl om astt du kan följa oss på Instagram?  Vi finns på #intheknow.
Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.

Vi frågar Thailands Sverige-ambassadör: Klarar ni säkerheten?

Med tanke på de politiska oroligheter som präglat Thailand de senaste fyra åren så kan det kanske vara en del som funderar på om det är säkert att åka till Thailand på semester?
Destination Asien fick en exklusiv intervju med Thailands Sverige-ambassadör, Thanarat Thanaputti, på resemässan TUR i Göteborg.

Kan turister känna sig säkra i Thailand?
– Något som är viktigt att komma ihåg, oavsett vilken sida som demonstrerar, är att protesterna inte riktar sig mot utlänningar eller turister. Båda grupperingarna är mycket måna om att undvika att skapa problem för turisterna.

Men det har ju pågått i många år nu, finns det ingen lösning?
– Den här konflikten är något som måste lösas i parlamentet, inte på gatan eller någon annanstans. 
– Det här kan vara en del av en mognadsprocess i det thailändska samhället.

Får ni på ambassaden in många förfrågningar från oroliga svenskar?
– Faktiskt inte, det kommer kanske 2-3 samtal i veckan om detta och de brukar ändå åka.

Har du några råd till de som åker?
– Man ska ju undvika stora demonstrationer och folkmassor där känslorna ibland kan svalla.
– Men som sagt, så är utlänningar absolut inga mål för protesterna, så det ska inte vara några problem ifall man av misstag hamnar där.

Thanarat Thanaputti har bara varit Thailands ambassadör i Sverige i knappt ett år. Han kan se tillbaka på en rejäl vinter som kanske kan förklara varför Thailand är en så pass populär destination för svenskar, trots det långa avståndet mellan länderna.

Blev du chockad av kylan och snön?
– Nej, faktiskt inte. Jag var ambassadör i Tjeckien innan jag blev placerad i Sverige så jag har upplevt vinter tidigare. Men nästa vinter hoppas jag personligen blir lite mildare.

Vad är viktigast för Thailand att satsa på i framtiden när det gäller turismen?
– Utan tvekan måste vi satsa mer på att skydda miljön. Turister kommer till Thailand för den unika miljön vi erbjuder. Tar vi inte hand om den förlorar vi på lång sikt det som gör Thailand unikt.

Vad är din uppfattning om svenskar som turister i Thailand?
– Svenskar är tveklöst kvalitetsturister, de är lojala och mycket mer intresserade av landet, folket och kulturen än vad många andra turister är. 

Stefan Christensen