Kambodja

Preăh Réachéanachâkr Kâmpŭchea

Huvudstad: Phnom Penh
Största stad: Phnom Penh, 1 416 582 invånare
Officiellt språk: Khmer
Statsskick: Konstitutionell monarki
Regent: Norodom Sihamoni
Premiärminister: Hun Sen
Befolkning: 14 091 000 invånare
Valuta: Riel, KHR
Toppdomän: .kh
Tidszon: +7

Bloggar

Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.
Stefan Christensen
Kambodjas förre kung Norodom Shianouk har somnat in 89 år gammal i Bejing.

Framtidstro

Första dagen på Cambodia Travel Mart 2017 (CTM) andades framtidstro inom resebranschen i landet - äntligen är man redo att ta upp konkurrensen med de övriga länderna i regionen om turisternas gunst.

 Visst startade hela eventet något hackigt, wifi nätverket kraschade och sen försvann strömmen från det officiella hotellet också. Men skan den som ger sig opch efter en halvtimme var både ström och WIFI tillbaka.

Kambodja idag håller på att röra sig emot en mer diversefierad turistindustri, man förlitar sig inte bara på de magnifika templen i Angkor längre utan har nu fler attraktioner för olika typer av turister, bad, äventyr och eko-turister.

Det finns numera också ett antal mer stabila flygbolag som Cambodia Angkor Air med delägarskap från Vietnam Airlines och ett antal andra med Kinesiska och Koreanska finansiärer bakom. Det finns 3 internationella flygplatser i landet, Phnom Penh, Siem Reap och Shianoukville. 

Man har även introducerat ett E-visa system som gör att man kan skippa köerna för visum vid ankomsten och skära ner den tidsåtgpngen rejält. 

Hela branschen här andas optimism och under veckan som kommer så kommer vi att publicera vår fullständiga rapport från Cambodia Travel Mart 2017.