Kambodja

Preăh Réachéanachâkr Kâmpŭchea

Huvudstad: Phnom Penh
Största stad: Phnom Penh, 1 416 582 invånare
Officiellt språk: Khmer
Statsskick: Konstitutionell monarki
Regent: Norodom Sihamoni
Premiärminister: Hun Sen
Befolkning: 14 091 000 invånare
Valuta: Riel, KHR
Toppdomän: .kh
Tidszon: +7

Bloggar

Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.
Stefan Christensen
Kambodjas förre kung Norodom Shianouk har somnat in 89 år gammal i Bejing.

Dags för Kambodja

Kambodja. Få länder är så associerade med krig och elände som det lilla landet i Sydostasien. Men nu är det frågan om inte landet börjar bli ett stabilt land att turista i som erbjuder mer än den fantastiska tempelstaden Angkor Wat. Det är kanske dags att se Kambodja som en destination för hela semestern?

Bilder

Numera har huvudstaden Phnom Penh utvecklats till en nästan internationell storstad, Shianoukville och Kep är två destinationer för de som älskar strandlivet och utanför dem ligger det massor med spännande öar att utforska. Även om det mäktiga templen Angkor Wat är ett måste på var mans "bucket list" så finns där många fler imponerande tempel spridda  över landet bland annat Preah Viharn. Även koloniala städer som Battambang börjar få ett uppsving på turistmarknaden.

Destination Asien kommer att besöka Kambodja under hösten och håll ögonen öppna här efter reportage från den resan. Vi kan utlova både högt och lågt och många härliga bilder.