Bloggar

Stefan Christensen
Sedan förra veckan så inriktar sig Suthep och hans anhang på klanens Shinawatras affärsimperium.
Stefan Christensen
I Ukraina har den folkvalde men korrupte ledaren Viktor Janukovytj tvingas avgå efter ett folkligt uppror mot honom och hans politik samt försök att begränsa demokratin i Ukraina.
Stefan Christensen
Så då är det åter dags för det Thailändska folket att ta till gatorna för att demonstrera mot en regering som missköter sitt mandat.
Stefan Christensen
Idag är det precis 40 år sedan "De tre tyrannerna" Thanom Kittikachorn, Praphas Charusathien och Narong Kittikachorn fick lämna över makten till folket i Thailand.
Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.

Rapport från IT&CMA 2013

Ett visst mått av tillförsikt präglade årets upplaga av IT&CMA, mötesbranschens stora event i Sydostasien. Men vissta fanns det moln på himlen särskilt i värdlandet Thailand som förväntades att åter gå in i en politiskt turbulent tid.

Bilder

Huvudattraktionen för showens utbildningsprogram var öppningsföreläsningen levererad av Mr Rohit Talwar, VD för Fast Future Research. Hans ämne var insikter om framtiden för affärsresor och evenemangsarrangörer, han betonade de fem trender som inte kan ignoreras, bland annat utvecklingen av resenärernas förväntningar, den ökande betoningen av erfarenheter som gäst, inverkan av nya innovativa affärsmodeller, teknik och framväxten av en multisensory internet plattform med sociala medier samt nya funktioner som krävs av framtida industriledare.

I diskussionspanelen ingick även Ms Supawan Teerarat, Vice President, Strategic and Business Development i Thailand Convention and Exhibition Bureau (TCEB), vid sidan av moderatorn Joseph Bates, vice ordförande - Forskning för GBTA Foundation

Ute på golvet i mässhallarna var det en god stämning och många av utställarna angav att de kände att årets evenemang var bättre än tidigare års versioner av IT&CMA både i form av kvalité på utställare och köpare.

Eric Hallin-legendarisk svensk GM för Rembrandt hotel i Bangkok:

--Känslan är totalt sett att det är bättre här i år, både utställare och köpare verkar anstränga sig mer och det ger i slutändan ett bättre evenemang.

IT&CMA är ett evenemang som sväller och det diskuteras redan om att flytta evenemanget till en annan större mässanläggning i Bangkok än BCC, Bangkok Convention Center, där evenemanget hållts de senaste 5 åren. Alternativen som presenterades var QSNCC (Queen Sirikit National Convention Centre), BITEC ute vid Bang-Na och IMPACT långt ute i Muang Thong Thani. Destination Asien gjorde en liten rundfrågning bland deltagarna men det var ingen alls som var sugen på att överge det centrala läget i Bangkok som BCC har till förmån för någon annan av Bangkoks mässanläggningar.

Nästa års event hålls hur som helst på BCC igen under datumen 30 september till och med den 2 oktober.