Resebranschen

På den här sidan publiceras nyheter från resebranschen, innehållet är mest inriktat på de som arbetar i resebranschen men även andra resenärer kan ha nytta av artiklarna på denna sida.

Vill ert företag medverka under denna vinjett så skicka ett e-mail till oss på :

b2b@destinationasien.se

On this page we publish news and appointments from the travel industry but ordinary travelers might also find this pages interesting.

If your company wants to participate under this headline please send an e-mail to us on :

b2b@destinationasien.se

Bloggar

Stefan Christensen
Du vet väl om astt du kan följa oss på Instagram?  Vi finns på #intheknow.
Stefan Christensen
I söndags körde ett flygplan från flygbolaget Nok Air Mini av landningabanan i den thailändska staden Udon Thani, ingen av de 26 passagerarna eller någon ur besättningen kom till skada.
Stefan Christensen
Det finns ju en hel roliga skyltar och märkliga klistermärken som talar om ditt eller datt här i Asien-felstavat och fle placering är mer regel än undantag här.
Stefan Christensen
Det spelas faktiskt ishockey i Bangkok, nej det är inte något påfund som lockoutade NHL spelare kommit på utan i snart 20 år så har det mer eller mindre organiserat funnits möjligheter att se på ishockey under solsemestern.
Stefan Christensen
PC Air startade under 2011 och skapade initialt rubriker genom att aktivt söka efter transsexuella, eller så kallade Ladyboys, till kabinpersonalen.

Asiens EU möts med turismen på agendan

ATF, Asean Tourism Forum går av staplen i Laos huvudstad Vientiane nästkommande vecka och väntas att dra över 1600 delegater till Lao International Trade Exhibition & Convention Center och Destination Asien finns givetvis på plats.

Bilder

 För ett litet land som Laos är det här givetvis ett stort event, man får chansen att visa upp sitt land och turistattraktioner för resebranschens nyckelpersoner. Alla av de 10 medlemsländerna i ASEAN deltager visserligen i ATF 2013 men det är bara värdlandet som har chansen att glänsa inför media och delegater.

För de mindre länderna i ASEAN är turismen en mycket viktig inkomstkälla och ett sätt att lyfta sitt folk ur fattigdom. Vi på Destination Asien kommer att följa ATF i Laos på mycket nära håll med reportage, intervjuer, bilder och videoklipp här på siten. Det mesta kommer att hamna under fliken resebranschen men en del material bör även intressera de som inte är direkt involverade i branschen men trots det är nyfikna på att resa och uppleva saker i Asien.