Helt Rhett på Scarlett

37 våningar upp på hotellet Pullman G längs med Silom road i Bangkok hittar man Scarlett Restaurant and Winebar som trots att det inte är en renodlad takbar tar hem många plus i kategorin högt belägna barer.

På Scarlett sitter du inte under bar himmel utan du är på ett våningsplan med fri sikt ut över Bangkoks skyline och restaurangens balkong är ett oerhört populärt ställe att se solen gå ner över Bangkok på. Reservation av plats är i princip ett måste.

 

Men det som framförallt skiljer Scarlett från de andra är att här finns det ett fantastiskt kök med inspiration från Frankrike som har belönats av Guide Michelin med en utmärkelse som heter “The Plate” och innebär en riktigt bra måltid tillredd med fräscha ingredienser och noggrannhet.

 

Känns kanske lite svårt att benämna en måltid som prisvärd när man måste hosta upp drygt 500 baht för den billigaste huvudrätten och gärna 800 – 1000 baht om man vill bli mätt – det är ju ändå det franska köket vi talar om – men faktum är att av de rätter vi provade så kändes alla prisvärda. Inte billigt men prisvärt.

 

Är man inte hungrig går det bra att smita in på en drink eller ett glas vin, erbjudanden på happy hour mellan 17-20 är riktigt bra – de har också en mycket imponerande vinlista här så det kan också vara ett tips.

Var? På 37:e våningen på Hotel Pullman G beläget på 188 Silom road.

 

Hur? Ta Skytrain till stationen Chong Nonsi och gå cirka 700 meter.

 

När? Öppet mellan 17-01 varje dag.

 

Övrigt? Rökning tillåten på balkongen. Klädkod, inga flip-flops eller ärmlösa t-shirts samt inga sandaler för män.