Kicka loss i Thailand

Dags att sjösätta ett nytt projekt i företaget? Ringa Frasses Bowling- hall och boka in tacomenyn och ett par timmars bowling? Eller varför inte sparka loss på riktigt i Thailand!

En kick-off kan vara allt
mellan en kväll på den lokala bowlingbanan och ett 5 dagars överlevnadsläger i fjällen beroende på hur mycket man
är villig att spendera. En del företag väljer att förlägga sin kick-off utomlands – vissa ända borta i Thailand över en förlängd weekend.

Visst kan det låta befängt att åka totalt 21 timmar i ett flygplan för en 3-4 dagars kick-off men de flesta som har gjort det menar att det absolut är värt det – både med hänsyn till tidsåtgången och kostnaden. Destination Asien provade på att åka på kick-off i Thailand.

 

Det är inte helt enkelt att lära sig skära frukt på Thailändskt vis.

Duns, duns, låter det och jag vaknar med ett ryck när Thai Airways flight TG 961 från Arlanda tar mark på Suvannabhumi flygplatsen i Bangkok klockan 05.52 lokal tid. Inte utan att man känner sig lite sömnig.

 

Men ingen rast och ingen ro, vi bussas in till hotellet där vi checkar in för att duscha, fräscha upp oss och vila en stund. Klockan 12 är det lunch för att sedan ta oss till Bangkok Convention Center som ligger mitt inne i staden – faktiskt ihopbyggt med det brännskadade Central World shopping mall. Halva shopping centret är dock öppetoch mässhallarna på 23 våningen påverkades inte alls av branden.

 

Här pågår just nu IT & CMA mässan och vi är där med en massa resebyråfolk från världens alla hörn. IT & CMA är en mässa som vänder sig till företag med egna resekonsulter, mötesarrangörer och eventproducenter. En värld full med förkortningar och resebyråfikonspråk. Inget för allmänheten utan mest för de redan insatta. Men kul att beskåda.

 

Efter att ha flanerat runt ett par timmar på mässan var
det dags att ta bussen ut till flygplatsen igen, nu var det dags att flyga till Trat och Koh Chang.

Vi når hotelletpå kvällen och när alla 32 i gruppen sitter i baren med välkomstdrinken i handen är det svårt att föreställa sig att man mindre än 24 timmar tidigare lämnade snöstormen i Stockholm bakom sig i utbyte mot sol, sand, värme och en paraplydrink

Här är en liten video från vår kick-off på Koh Chang, videon är copyright TCEB, Thailand Convention and Exhibition Bureau

Nästa morgon delas vi upp i olika lag, de lite mer äventyrligt lagda väljer att köra fyrhjulingar runt en snitslad bana på ön eller att vandra och klättra i djungeln på en i förväg iordningställd bana. Banan är anpassad för oss inte alltid så graciösa européer så det går att ta sig runt ganska otränad.

De lite mer försiktiga av sig väljer en lugn och rogivande tur på elefantryggen – trodde de i alla fall.

 

En bit inpå turen så får en elefant för sig att passagerarna vill duscha och han fixar så att både Lisa och Andrew får sig en svalkande dusch. Mycket uppskattat – av åskådarna i alla fall.