Karantänsepilog

Femton nätter i karantän är nu avklarade och jag släpps nu ut i ett samhälle som klarat att begränsa Covid smittan bra mycket bättre än de flesta andra samhällen i världen.

Thailand har idag 60 döda, 4039 smittade där 207 idag vårdas på sjukhus med Covid. Jämfört med Sverige så är det ju ingenting, särskilt med tanke på att Thailand har 66 miljoner invånare.

 

Det gäller bara att ta sig igenom nålsögat som inrese restriktionerna innebär och klara av karantänen så är man ute i ett samhälle där det mesta rullar på som vanligt.

Visst det finns krav på munskydd i kollektivtrafiken och i shoppingcenter där det kan röra sig mycket folk och trängsel kan uppstå men annars ser Bangkoks gator ut som de brukar – fulla med liv och rörelse.

Ett helt vanligt standardrum - medutsikt mot en betongvägg.

För att klara av 14 dagar och 15 nätter i karantän krävs det dock lite personlig disciplin och att man har med sig lite att göra under tiden.

 

Jag har gått upp 07:30, frukosten kommer vid 08:00 och sedan har jag jobbat via datorn fram tills lunchen anländer vid 13-tiden.

Sen har jag kopplat av, läst någon bok och gått ett par onlinekurser på Internet. Vid 17-tiden har jag haft min dagliga “frigång” då jag har fått vistas ute på hotellets sky-terrace och fått insupa lite Bangkok atmosfär.

Tillbaka i rummet vid 19:00 är det kvällsmat serverat och lite avslutande mailande till klienter så blir det sen avkoppling med TV resten av dygnet.

 

Skillnaden från en normal arbetsdag är ju bara att jag inte kan gå ut när jag vill. Jag kan dock få saker levererade till och skickade från hotellet utan problem – bortsett från mat och dryck då.

 

Vi ska ju försöka att jobba hemifrån så mycket som möjligt heter det i påbuden från FHM, men hemifrån betyder ju inte att vi måste sitta hemma på mantalsskrivningsaorten och jobba utan vi kan ju lika gärna sitta på en balkong i Thailand?

 

Internetanslutningarna här är så pass bra numera att det inte är något problem att sitta här och sköta sitt arbete – att jobba hemifrån betyder ju egentligen att man ska undvika att åka till sin ordinarie arbetsplats och jobba.

Så varför inte åka till ett ställe där det är varmt och skönt, tomt på stränderna och ledigt på golfbanorna samt har väldigt låg inhemsk Covid smitta istället för att tränga ihop sig i en liten lägenhet med både jobb och fritid på samma ställe.?

Trevligt med en balkong på rummet - ännu bättre hade det varit med en dörr ut till balkongen...

Min 15 nätters karantänperiod här på Well Hotel i Bangkok har kostat 46 000 THB. Mycket kan man tycka rent spontant men utslaget på 15 nätter blir det 3066 THB vilket motsvarar ungefär 860 kronor per natt. Inklusive helpension, två Covid tester, ett läkarintyg och transfer från flygplatsen.

 

Jag hade förmodligen gjort av med mer pengar per dygn om jag inte hade behövt sitta i karantän på hotell, mat, dryck, transporter och shopping. Nu har dessa 15 nätterna inte kostat mig ett smack mer än hotellavgiften. Plus att jag hunnit med en hel del arbete.

Men skulle jag göra det igen någon dag skulle jag nog välja ett rum med balkong – mitt har visserligen en balkong men ingen utsikt att tala om och framförallt ingen dörr ut till sagda balkong. Skulle kanske också valt ett ASQ hotell på någon turistdestination som Phuket eller Koh Samui för då kan man tjuvstarta semestern redan under karantänen.

Nu efter 15 nätter i karantän har jag 75 nätter kvar där jag kan göra vad jag vill, åka vart jag vill, bo hur jag vill och äta det jag vill innan jag måste återvända till Sverige.

 

Tänk dig att logga in på Zoom eller Teams mötet med kollegerna från en strandservering i Phuket när de sitter hemma i sina gråa kök med duggregn utanför fönstret…

 

#backtothailand

#amazingthainess