Glassigt värre i Bangkok

Säg Mövenpick och jag tror de flesta associerar det med glass – riktigt god glass – men det är också en hotellkedja som styrs med Schweizisk precision.  Ordnung muss sein!

 

Jag hajade till när jag lite halvslumrande åkte förbi skylten ”Mövenpick” på väg ner på sidosoien Sukhumvit 15. Ett Mövenpick hotel här tänkte jag, det måste jag prova någon gång.

Sagt och gjort, bokade in mig 5 nätter här under maj månad 2019 för att testa hotellet. Det består av två åttavåningsbyggnader som ligger parallellt med varandra och intrycket man får är att det bär ett ganska litet hotel men där bedrar man sig här finns totalt 363 rum vilket man inte kan tro genom att bara beskåda den modesta fasaden.

Det tar ungefär 5 minuter att gå från huvudgatan Sukhumvit ned till hotellet – den mesta av vägen faktiskt på trottoar! Men för den som inte vill gå så har hotellet en tuk-tuk som går var 15 minut fram och tillbaka till Terminal 21 shopping center där man förutom att shoppa även kan ta både tunnelbanan och Sky-train till andra ställen runt Bangkok. En idealisk liten knutpunkt som är inom gångavstånd.

 

Jag bor i den billigaste och minsta rumstypen som kallas för ”Classic” och är på 30 kvadratmeters yta. Hotellet öppnade 2016 och ännu märks det inte av att det blivit speciellt slitet, alla lådor går att öppna och dörrar och gardiner fungerar som de ska. Ett tecken på att man underhåller rummen bra.

 

Restaurangen Lelawadee serverar frukost, luch och kvällsmat den är faktiskt öppen 24 timmar om dygnet vilket är möjligt eftersom man opererar under en hotell licens. Bra att veta om man vaknar upp jetlaggad och vrålhungrig klockan 03 på natten.

 

Mövenpick är en 5-stjärnig hotellkedja och det märks på det mesta inklusive personalen, allting går mycket snabbt och smidigt att fixa. Lyckades med konststycket att slita av en knapp i mina byxor som jag skulle haft på mig en timma senare, en snabb tripp ner till conciergens desk så var det fixat 10 minuter senare. Utan någon kostnad.

 

Uppe på taket finns swimmingpoolen, den har ju inte olympiska mått men räcker gott och väl till. Här ligger också baren/loungen Rainforest Rooftop Bar som serverar exotiska drinkar och lättare snacks av tapas style.

 

Till Sukhumvit soi 11 och den gatans alla nöjesetablissemang är det bokstavligen bara ett stenkast, lite navigerande genom gränderna så är man där på 3 minuter, skulle ta längre tid att åka taxi dit.

Priset då?

 

Jag betalade 842 kronor per natt under maj månad 2019, ett pris som får anses som mycket prisvärt om man väger in servicenivån, läget och kvalitén man får på Mövenpick i Bangkok. Ett mycket bra alternativ i Bangkok för den som söker lite guldkant på vistelsen i denna del av staden.