Bangkok i retrostil

Idag när de flesta hotell i Thailands huvudstad tävlar om att ha den största och flådigaste lobbyn med gigantiska pelare och gärna i vitt så att man tror man kommit in i en operationssal så är det befriande att stöta på ett retrohotell som Hotel Muse.

Inuti tavelramen ryms TV´n

Hotel Muse ligger på Soi Langsuan, en gata som inte är känd som någon större hotellgata men där finns massor med lägenheter att hyra längs med gatan för dem som stannar i Bangkok under längre perioder.

 

Läget är bra och centralt med 5 minuters gångväg till Skytrain stationen Chidlom.

När man kommer in i Hotel Muse så hamnar man inte direkt i lobbyn utan i caféet/läshörnan ”Le Salon” men manövrerar man sig förbi den så hamnar man i den ganska trånga lobbyn. Det är mörkt på väggarna men ljust ändå tack var taket som emd sina valv är målade in en ljus nyans. Hela miljön andas 1930-tal eller det som brukar kallas ”The Golden Age of Travel” och Hotel Muse utnyttjar detta koncept till fullo.

 

Från lobbyn når man också ner i källaren och den Italienska restaurangen ”Medici” där mörkt trä varvat med mörka stålvalv och ett öppet kök utgör grundfilosofin i restaurangen och utöver två privata matrum så finns här också en väl tilltagen vinkällare.

Själva hotellrummen är inredda i klassisk stil, det är mörka tapeter och träarbeten med utsökta trägolv i nästan hela rummet, läderväskor, badkar med lejontassar och handfat med klassiska dekorationer. Givetvis finns alla tekniska finesser på plats som WIFI och platt-tv med satellitkanaler.

 

Det är en väldigt annorlunda och varm känsla i rummet jämfört med alla andra sterila ljusa hotellrum det finns i överflöd.

Mörka nyanser går igen i korridorerna

Nästan högst upp i byggnaden på 24:e våningen ligger baren ”The Speakeasy” som har blivit mycket populär i Bangkok, vacker utsikt kombinerat med ett intressant urval av både cocktails, vin och annan alkohol så är det ett perfekt ställe att ta en fördrink på. I anslutning till baren finns även cigarr loungen ”The Blind Pig” där man förutom kan inmundiga några fina kubanska rökverk iklädd en äkta smokingrock också kan avnjuta några droppar fin whiskey, konjak eller rom. Till förvånansvärt konkurrenskraftiga priser!

Finns det några nackdelar med Hotel Muse då? Ett par noterade vi under vårt besök, lobbyn kan kännas ganska trång vid speciellt utcheckning då det snabbt blir fullt i den lilla lobbyn. Frukosten på ”Su Tha Ros” blir också väldigt trång om det är fullt på hotellet så är det inte mycket plats över och man kan lätt känna sig stressad.

 

Men det är bara mindre anmärkningar i kanten på ett annars lysande hotell på Bangkoks hotellhimmel.

 

Besök gärna deras hemsida: www.hotelmusebangkok.com

 

Av: Stefan Christensen