Mitt i smeten

Vill man bo “mitt i smeten” så finns det få ställen i Bangkok som är mer det än Sukhumvit Soi 11. En gatan i ständig förändring som är hem till några av Bangkoks hetaste ställen. Vi testade att bo där.

Lobbyn ser mer ut som en lounge med ett bibliotek och en vinbar vid sidan om den

Mercure inom Accorkedjan tog över hotellet för några år sedan och genomförde en grundlig renovering och uppfräschning av den då ganska slitna byggnaden.

 

Resultatet blev bra!

 

Man kliver in i en stor rund loungeaktig del och lite gömt bakom ett bibliotek och hissarna finner vi incheckningen med sina pulpetdiskar.

Incheckningen går snabbt och smidigt och snart är jag på rummet som vetter ut mot den dygnet runt ganska livliga Soi 11. Men det märks knappt för det verkar som om man lagt ner stora resurser på att dämpa ut omgivande brus från gatu och nattlivet

 

Vad finns det då här?

 

På hotellet finns både Alex Brasserie som är en sofistikerad vinbar och El Gaucho som är ett Argentinskt steakhouse.

Vill man ha det som oftast sägs vara Bangkoks bästa burgare så ligger Daniel Thaiger ungefär 100 meter till höger om man går ut från hotellet – går man ytterligare 50 meter till vänster i T-korset kommer man till Firehouse som iallafall enligt mig serverar Bangkoks bästa burgare.

Där ligger också Apoteka som är en skön bar som ofta kör livemusik med blues och rock´n roll.

Mullies Irish bar och Australian pub tar hand om öltörsten och Levels Club ser till att de riktiga nattsuddarna får sitt lystmäte tillfredsställt – allt inom en 250 meters radie från Mercure hotell!

Utöver detta så finns det ett par dussin olika massageställen, spa anläggningar, närbutiker restauranger med  alla möjliga kök ifrån hela världen samt en och annan skräddare.

 

Läget blir helt enkelt inte bättre i Bangkok – nära till allt men ändå lungt och stilla när man kommer innanför hotelldörrarna.

 

Service och hjälpsamhet är som alltid i Thailand på toppnivå och jag kunde efter grundligt testande komma fram til att allting i mitt rum fungerade som det skulle – något som inte är helt vanligt ens på hotell i den absolut översta prisklassen.