Asean Tourism Forum 2019 i Quang Ninh

Quang vad? Det är nog en och annan som undrar var fasen Quang Ninh ligger men om jag säger Halong Bay så kanske ett ljus går upp hos någon därute.
Vietnam National Tourism Administration valde ett förlägga årets Asean Tourism Forum, eller ATF  som är den vedertagna förkortningen i denna sömniga lilla kuststad och här kommer våra initiala observationer från konferensen och resemässan.

Det är uppenbart att Halong Bay har växt och förändrats rejält de senaste 10-15 åren och att staden numera marknadsförs som Quang Ninh är ett steg i den riktningen. Riktningen är mot den växande intra asiatiska marknaden och inte direkt mot turister från väst.

Här finns gott om saker som förmodligen lockar lite resovana asiater, ett stort pariserhjul, en linbana och en nöjespark som heter Sun world. Allt placerat mitt i världsarvet Halong Bay.
Konferensen hölls i den rymdskepps liknande skapelsen Quang Ninh Exhibition of Planning and Expo Center eller förkortat till det aningen mer lätthanterliga Qnepec.

Det var faktiskt det 38:e gånngen som detta återkommande årliga event hölls och utvecklingen inom turistindustrin i de olika medlemaländerna ligger fortfarande på helt olika nivåer som exempelvis Thailands turistindustri som i mångt och mycket är en oerhört väsentlig del av landets ekonomi till exempelvis Myanmar som kämpar med att få igång något som liknar en turistindustri och har massor av problem med att få luft under vingarna på grund av både interna och externa orsaker.

Vi kommer att avhandla de för Sverige mest intressanta nyheterna i en separat artikel där vi går igenom land för land, så håll utkik här på sidan efter det.

 

#ATFVietnam2019

 

#TravelByASEAN